0 In happy food/ healthy dinner

Gezond recept: Venkel, witloof en tomaat uit de oven met quinoa, linzen & seitan

Na de feestdagen was onze koelkast bijna leeg. Hier en daar vond ik nog een vergeten groente die nu toch eens klaargemaakt moest worden. Ik gooide het bij elkaar en uiteindelijk was het een erg lekker en simpel gerecht!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 venkel
  • 2 stronkjes witloof
  • enkele kerstomaatjes
  • linzen
  • quinoa
  • seitan
Bereiding
Snijd de venkel in plakken van 1 cm. Verwijder het groen, dit verbrandt in de oven. Je kan dit later wel als versiering op het bord gebruiken. Snijd de witloof ook in kleinere stukken. Halveer de kerstomaten. Bestrijk met olijfolie en gebruik kruiden naar je keuze. Zet 40 minuutjes in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180° en roer regelmatig om.
Kook ondertussen de linzen en quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Op het einde bak je de seitan knapperig bruin en meng je alles door elkaar.
Smakelijk!
Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply