10 In happy food

Het belang van een gezonde levensstijl op het werk

Voeding als wapen tegen ziekteverzuim

Vorige week volgde ik een super interessante workshop over gezondheid op het werk door Tempo-Team. Josefien dacht dat dit ook wel iets voor mij kon zijn en nodigde me uit. Dat had ze goed gezien want dit was helemaal mijn ding! 🙂 (Bedankt Josefien en superleuk om je nog eens terug te zien!) Tempo-Team voerde een onafhankelijk onderzoek uit waaruit blijkt dat bedrijven voeding onderschatten als wapen tegen ziekteverzuim. Aan voeding op het werk wordt weinig aandacht besteed. Bij een gezonde omgeving denkt men eerder aan de inrichting van de werkomgeving en een goede werksfeer.

Gezond eten op het werk blijft nog steeds moeilijk als je jezelf niet goed voorbereid. Ik ondervind dit ook dagelijks op de werkvloer. Koffiekoeken tijdens vergaderingen, koffiehoeken vol snoep en chocola, verjaardagstraktaties met cake, een snoepautomaat met énkel snoep, … Jammer dat je bijna nooit de keuze krijgt om voor iets gezonds te kiezen. Het is meestal ofwel ongezond, ofwel niets… Jammer!

Healthy @ Work

Preparation is key

Daarom is voorbereiding zó belangrijk. Zelf een lekker gezond ontbijtje voorbereiden, lekkere tussendoortjes om op te snacken en dan nog een gezonde lunch. Julie en Simon van Julie’s Lifestyle en het kookboek Julie Natuurlijk waren ook aanwezig op de workshop om ons tips te geven voor een gezonde lunch én snacks. Ik had haar kookboek onlangs gekocht op de veiling voor SOS Kinderdorpen en was zéér benieuwd naar haar zelfgemaakte gerechten. Simon en Julie legden dit met zoveel passie uit dat ik vol energie (én een goedgevulde buik) naar huis ging met heel wat inspiratie. Ik bestelde diezelfde avond trouwens een nieuwe Spiralizer die zij ook gebruikten. Wat een handig ding! Hier werd ondertussen al heel wat gespiralized afgelopen weekend. 😉

Healthy @ Work

Julie & Simon verwenden ons met een snelle pad thai vol rauwe groenten, een boerenkool quinoasalade met erwtjespesto en speculaas-en marsepeinballetjes. De gerechten vind je ook terug in Julie’s boek. Ze maakten de gerechten ter plaatse klaar (behalve de quinoa die al gekookt was) en deze waren echt in een mum van tijd klaar. Te weinig tijd om een gezonde lunch klaar te maken mag dus echt geen excuus zijn.
Oh en wist je trouwens dat je boerenkool moet masseren? Echt dit maakte het zoveel lekkerder! En ik was sowieso al een boerenkoolfan. 🙂 Weer wat bijgeleerd.

Healthy @ Work

Een gezonde levensstijl, ook op het werk

Mij moet je niet meer overtuigen van een gezonde levensstijl, maar anderen kunnen deze aansporing wel gebruiken. Ik zie nog zoveel mensen die elke dag een wit broodje gaan halen met americain, tonijnsla, … en die suikerwafels eten als tussendoortje. Er was een tijd dat ik ook dacht dat een tussendoortje uit de automaat de normaalste zaak was maar die tijden zijn gelukkig veranderd.
Tempo-Team organiseert nu ook interactieve workshops met praktische tips voor een gezonde levensstijl. Zo’n sessies kan ik alleen maar aanmoedigen! Op deze manier proberen ze hoog ziekteverzuim te verminderen en zelfs te voorkomen én langer werken mogelijk te maken.

Healthy @ Work

Ik vond het een supertoffe avond, in goed gezelschap en boordevol inspiratie. Top!

Wordt er bij jullie veel aandacht besteed aan een gezonde levensstijl op het werk?

Liefs,
Sarah

—Dit artikel bevat affiliate links.—

 

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    gerhilde maakt
    12/12/2016 at 12:03

    Ik denk dat het inderdaad belangrijker en belangrijker bevonden wordt. En terecht. Ik deelde vandaag ook een blog over werken, maar dan eerder over de omgeving. 🙂

    • Reply
      Sarah
      19/12/2016 at 07:49

      Aha, interessant! Ik ga direct eens piepen. 🙂

  • Reply
    Josefien De Bock
    12/12/2016 at 12:05

    Mmmmm, het water komt me weer in de mond bij het zien van jouw foto’s. Het was zo lekker!
    Ik heb ook al veel gespiralizeerd de voorbije week :-p
    Ik vind het ook altijd frappant om te zien hoeveel mensen er een wit broodje met vettig beleg als lunch nemen. Dat deed ik vroeger ook maar nu zou ik het niet meer kunnen… Eerlijk gezegd eet ik liever niks dan een ongezond broodje, maar niks eten is natuurlijk ook niet goed hé… Voorbereiding is inderdaad alles en dat lukt me hier wel 🙂

    • Reply
      Sarah
      19/12/2016 at 07:50

      Was zo lekker hé! Ik ga de boerenkoolsalade deze week nog eens maken mmm! Jammer hé, dat er nog zoveel mensen snel een ongezonde lunch gaan halen. Voorbereiding neemt nochtans niet zó veel tijd in beslag. 🙂

  • Reply
    Carolien - On a Healthy Adventure
    12/12/2016 at 14:34

    Op mijn werk is het ook niet zo gezond. We hebben gelukkig nu wel elke week een fruitlevering. Goed voor mij, ik ben ook de enige die er elke dag van eet 🙂

    • Reply
      Sarah
      19/12/2016 at 07:51

      Oh dat is wel leuk zo’n fruitmand! Wij krijgen ook soms eens een stuk fruit maar dat is maar af en toe. 🙂

  • Reply
    Paulien
    12/12/2016 at 20:49

    Bij ons op het werk proberen ze het wel wat healthy te houden. Elke week een supergrote doos fruit. Ook onze jaarlijkse companydat draaide rond gezondheid, zowel eten als work Life balance als bewegen kwamen aan bod. Op dat gebied kan ik zeker niet klagen 🙂

    • Reply
      Sarah
      19/12/2016 at 07:52

      Waw dat klinkt echt super! 🙂

  • Reply
    Silke
    13/12/2016 at 20:51

    De helft van ons team bestaat uit diëtisten dus bij ons op de werkvloer is het alvast iets gezonder dan in andere bedrijven denk ik 😉 maar het is inderdaad echt wel nodig dat er initiatieven als dit bestaan!

    Superleuk om je eens ‘in het echt’ te zien trouwens!

    • Reply
      Sarah
      19/12/2016 at 07:53

      Vond het ook leuk om jou te zien! 🙂 Hihi, ja in een team van diëtiesten zal het er inderdaad wel anders aan toegaan dan in de meeste bedrijven. 🙂

    Leave a Reply