0 In diy/ naaien

De babbelende bobijntjes gingen op naaiweekend

In Asse hebben we een naaigroepje, de Babbelende Bobijntjes, dat maandelijks samenkomt om een avondje te naaien. Je kan zelf kiezen wat je maakt of soms staan er ook leuke workshops op het programma. We kwamen al ongeveer een jaartje samen toen het leuke idee op tafel kwam om eens op naaiweekend te gaan. Wat een super idee! I’m in!

En zo werd een huisje geboekt (of zeg maar huis) en trokken we een weekend naar zee.
Ik maakte op voorhand een lijst met projectjes die ik graag wou maken. Wel een veel te ambitieus lijstje achteraf bekeken. ๐Ÿ™‚

Zo’n naaiweekend brengt een grote verhuis met zich mee. 1 klein koffertje met kleren/persoonlijke spullen/… en de rest allemaal naaigerief.

Gelukkig reed Els, de chauffeur van dienst, (nogmaals bedankt!) met een busje of ik had de helft van mijn gerief moeten thuis laten. ๐Ÿ™‚

Na een uurtje kwamen we aan bij het vakantiehuis. Wat een grote woning, waw! Zeker genoeg ruimte voor 13 Bobijntjes. Alhoewel we toch nog 2 tuintafels naar binnen hebben verhuisd om extra veel plaats te hebben om te knippen en te naaien.

 

Het hele huis werd bedolven onder het naaigerief.

 

 

Vrijdagavond werd er geaperitiefd met lekkere hapjes en gingen we al aan de slag. Patronen werden overgetekend en stof werd geknipt. Sommige Bobijntjes begonnen zelfs al te naaien.

Laure had het geniale idee om granola te maken voor bij het ontbijt de volgende dag.

En dus kon ik zaterdag smullen van lekkere havermout met banaan, appel en granola. Mmm, super lekker!

Toen kon het echte werk beginnen. Van ‘s morgensvroeg tot laat in de namiddag werd er genaaid. Sommige Bobijntjes toverden dan al iets prachtig van onder hun naaimachine.

Om 16u was het tijd om even een frisse neus te halen. Enkele Bobijntjes maakten een stevige strandwandeling en ik ging samen met 2 andere gaan lopen op het strand. Veel wind maar echt tof!

Nadien werd er terug verder genaaid tot het tijd was om zelf pizza te maken en achteraf was er nog een leuke quiz waarbij er heel wat werd gelachen!

Zondagvoormiddag was het nog even doorwerken voor sommige Bobijntjes om hun projecten afgewerkt mee naar huis te kunnen nemen. Waaronder ik. Mijn projectje ging niet echt vooruit maar is toch afgeraakt, gelukkig. ๐Ÿ™‚ Zonder het advies van de andere Bobijntjes zou het mij niet gelukt zijn.

Zoals je kan zien werd er heel wat gemaakt! Medeblogger Mum en de Miekes en bobijntje Els maakten zelfs een jas voor hun dochtertje! Met grote ogen keek ik naar het resultaat. Waw, dat je zo iets kan maken op slechts 1 weekend tijd! Zwaar onder de indruk. ๐Ÿ™‚

Iedereen was enthousiast over wat ze gemaakt hadden!

Laat dat volgend Bobijntjesweekend maar komen. Ik ga terug mee! ๐Ÿ™‚

In een volgende blogpost toon ik wat ik gemaakt heb, maar je kan het hierboven natuurlijk ook al even zien. ๐Ÿ˜‰

En die naaidip? Die is voorbij! Ik heb gisterenavond zelfs terug al genaaid, woehoew!

Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply