4 In diy/ maak het zelf

DIY: een organizer met Scandinavische look

De komende 4 maanden maak ik in samenwerking met Brico een DIY project voor op hun blog ‘Voor de makers‘. Héél wat inspiratie te vinden daar. Mijn DIY to do list is nog wat langer geworden. 🙂

Ik maakte een houten organizer met Scandinavische look om al mijn documenten mooi bij elkaar te houden. To do lijstjes, rekeningen, uitnodigingen, kortingsbonnen, receptjes, … Gedaan met zoeken, alles mooi op z’n plaats in de organizer. 🙂

Organizer
Stap 1
Zaag het timmerpaneel met een cirkelzaag op maat. Je kan zelf de grootte kiezen naargelang waar je de organizer gaat plaatsen. Hou een stukje hout over om het bakje te maken of doe dit met een stuk mdf.
Stap 2
Timmer het bakje voor de brieven. Zaag de plankjes op maat met een cirkelzaag. Test of het bakje mooi in elkaar past. Oneffenheden kan je wegwerken met wat schuurpapier of eventueel met een houtvijl. Versier het bakje nadien met plakfolie. Gebruik hiervoor een cutter om de hoekjes mooi af te werken.
Stap 3
Maak het zakje van vilt. Je kan het zakje met naald en draad maken of met een lijmpistool. Gebruik je liever geen vilt dan kan je ook een stukje kunstleer gebruiken.

Organizer_2Organizer_3
Stap 4
Maak het prikbord. Je kan hiervoor kurk op rol gebruiken. Gebruik 2 à 3 lagen zodat je er makkelijk een duimspijker kan in prikken. Je kan deze op elkaar lijmen met een dun laagje kurklijm.
Stap 5
Maak het klembord vast op het houten paneel. Achteraan het klembord vind je 2 vijsjes die er wat uit steken. Neem deze over op het paneel en boor 2 gaatjes. Zo past het klembord er mooi in. Maak het klembord vast met enkele mooie zinken nageltjes.

Organizer_5Organizer_6
Stap 6
Doe hetzelfde met het prikbord en het vilt. Klop er voldoende nageltjes in zodat alles mooi op zijn plaats blijft.

Organizer_8
Stap 7
Markeer de gaten waar je gaat boren om het brievenbakje te bevestigen. Boor achteraan het paneel fijne gaatjes en draai de vijsjes erin met een schroevendraaier.

Organizer_7

Hang wat papier op het klembord, stop wat balpennen in het vilten zakje, haal je to do-lijst en belangrijkste documenten boven en je organizer is klaar!

Laat zeker weten als jij er ook eentje gaat maken! 🙂 En heb je nog vragen? Shoot!

Liefs,

Sarah

Benodigdheden voor deze DIY

Materiaal

Gereedschap

Voor de makers Brico

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Tam Tal
  14/11/2016 at 20:59

  Waw, supertof! Ik ga hiervoor wel mijn wederhelft aan het werk zetten 🙂

  • Reply
   Sarah
   15/11/2016 at 07:53

   Haha, zeker doen! Het is niet zo moeilijk. Enkel het bakje maken is wat prutswerk. 🙂 Succes ermee!

 • Reply
  Barbara
  15/11/2016 at 06:52

  zalig! hoe tof is dat!! dankjewel, en ik kijk al uit naar meer 😉

  • Reply
   Sarah
   15/11/2016 at 07:53

   Oh dankjewel! Fijn om te horen! 🙂

  Leave a Reply