2 In diy/ maak het zelf

DIY: maak je eigen kruidenrek

Ook zoveel kruidenpotjes rondslingeren in je keuken? Tijd om ze mooi te organiseren!

afgewerkt

Benodigdheden voor deze DIY

Materiaal

Gereedschap

Voor de makers Brico

Deze blog kwam tot stand i.s.m. Brico – Voor de makers

Kruidenrek1

Stap 1

Meet nauwkeurig de kast waar je het kruidenrek wilt in plaatsen zodat het er mooi in past. Meet ook de kruidenpotjes die je gebruikt. Meet dan het hout en zaag dit op maat a.d.h.v. een cirkelzaag of handzaag. Ik had 6 plankjes nodig om mijn kruidenrek te maken. 4 voor het frame en 2 legplankjes. Schuur de randen af met wat schuurpapier.

Kruidenrek2

Stap 2

Meet af waar je de onderverdeling gaat plaatsen en boor hier 2 gaatjes per plank. Draai de kastplankdragers in de plankjes.

Kruidenrek3

Stap 3

Boor de gaatjes om het frame te maken voor met een boormachine. Zo vermijd je dat het hout gaat barsten. Leg een plankje onder het hout, zo boor je niet in je tafel. Draai de vijzen erin met boormachine of schroevendraaier. Je frame van je kruidenrek is nu klaar. Leg de legplankjes op de kastplankdragers.

Kruidenrek4
Kruidenrek5
Kruidenrek6

Stap 4

Meet het frame van je kruidenrek nauwkeurig af en zaag een groot stuk hout op maat dat je als achterkant van het rek gaat gebruiken. Ik heb hiervoor OSB gebruikt omdat het een leuke look heeft. Maak het houten paneel vast aan het frame d.m.v. fijne spijkertjes.

Kruidenrek7
Kruidenrek8
Kruidenrek9
Stap 5

Nu kan je het kruidenrek helemaal naar jouw smaak afwerken. Ik koos voor washitape en plakfolie. Zorg ervoor dat het kruidenrek perfect stofvrij is vooraleer je aan het werk gaat met plakfolie. Gebruik een cutter om de plakfolie mooi op maat te snijden.

afgewerktafgewerkt2

Alles op z’n plaats!

Hoe organiseren jullie je kruiden?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  gerhilde maakt
  28/02/2017 at 11:32

  Hier nog een fan van Pit&Pit. 🙂
  In onze nieuwe keuken gaan wij een lage apothekerskast hebben, ideaal voor onze kruiden, maar wel verschrikkelijk saai, zeker tegenover dit. Leuk idee!

  • Reply
   Sarah
   07/03/2017 at 07:52

   Dankjewel! Ben benieuwd om je keuken te zien. Spannend al die verbouwingswerken! 🙂

  Leave a Reply