3 In diy

En dan was het zover…

De eerste naailes! Zoals je hier al kon lezen gaat het om naailessen in kleine groepjes, bij een lief mevrouwtje thuis. Niets moet, alles mag! Zelfs bij de eerste les heb ik al veel bijgeleerd. Ik was alleen deze les dus was het een privéles waarin ik veel vragen kon stellen. 🙂
Dit heb ik bijgeleerd:

 • Randjes zigzaggen
 • Zijsteek / blinde steek
 • Hoekjes in rondingen uitknippen
 • Patroon lezen
 • Naadwaarde bijtekenen

Beginnerszaken, maar hé, je moet ergens starten hè. 🙂

Ik kreeg enkele ‘taakjes’ tegen volgende week. Verschillende lapjes uit baalkatoen uitknippen + zigzaggen zodat ze klaar zijn om op te oefenen. Ze vroeg ook wat ik graag als eerste projectje wou maken. Dit wordt tussendoor de technische cursus verder afgewerkt. Ik vroeg of een rokje haalbaar was voor een beginner en zij vond dat een leuk idee. We hebben een rokje gekozen in het boek van Mme Zsazsa. Ze legde mij het patroon uit en toonde hoe ik het moest overtekenen. Tegen volgende week moet ik de patroondelen dus overtekenen en uitknippen. Ik mag dan al een stofje meebrengen en zij zal verder zeggen wat ik nodig heb om het rokje te kunnen maken.

Het leuke aan de lessen is dat je geen tijd verliest met het tekenen en uitknippen. Je bereidt alles thuis voor en zo kan je onmiddellijk aan de slag tijdens de les. Je betaalt er per uur dus dat komt goed uit. Ze verwacht geen dure naaimachine, materiaal, … Ze wil je mooie dingen leren maken met de mogelijkheden dat je hebt. 🙂

Volgende week moet ik een t-shirtje en een rokje aandoen en gaat ze mijn maten nemen. Zo weet ik het direct voor de komende rokje.

Vol enthousiasme kijk ik al uit naar de volgende les! Gisterenavond heb ik (eindelijk) mijn stofjes voorgewassen. Shame on me dat ik dit nog niet eerder gedaan had!

Hopelijk kan ik jullie hier binnenkort een rokje tonen!

Liefs,
Sarah

Lading 1

 

Lading 2

 

Lading 3 moest wachten want het droogrek was vol. 🙂

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Mademoiselle Adinda
  23/08/2013 at 08:11

  Ik dacht deze ochtend nog 'Hoe zou Sarah's naailes geweest zijn 😉 '
  Super leuk! En ik ben benieuwd naar jouw eerste rokje! 🙂

 • Reply
  Moeders Atelier
  23/08/2013 at 10:02

  Veel succes met je naailessen,ook heel mooie stofjes die je gekozen hebt trouwens, ik ben echt benieuwd naar je rokje!

 • Reply
  Sarah
  26/08/2013 at 11:19

  Dankjewel! Ben ook benieuwd. 🙂

 • Leave a Reply