0 In diy/ maak het zelf

DIY: hangstoel

Ik wou graag een gezellig relaxplekje maken aan ons konijnenhok. Het hok staat vlakbij een grote boom dus vond ik het een leuk idee om een hangende stoel te maken.

Materiaal

Gereedschap

IMG_5387

Voor de makers Brico

Deze blog kwam tot stand i.s.m. Brico – Voor de makers

Stap 1

Meet hoe groot je de stoel wilt hebben. Duid dit aan op de plank en zaag op maat met een handzaag of cirkelzaag. Schuur de randjes op met wat schuurpapier.

Stap 2

Duid aan waar het touw moet komen. Boor 4 gaten in je houten plank. Tip: je kan voorboren langs de andere kant zodat de plank niet versplintert. Gebruik terug wat schuurpapier om de gaten mooi effen te maken.

IMG_5389

Stap 3

Maak de constructie in de boom. Meet af hoe lang het touw moet komen zodat de stoel op de gepaste hoogte hangt. Hang het touw over een sterke tak en laat dit samenkomen in de ring. Hang er de haak aan.

hanging chair

Stap 4

Meet af hoe lang het touw van de stoel moet zijn. Steek dit door de haak en maak het het onderaan de plank vast met een knoop. Als je de stoel buiten laat hangen in de regen raad ik aan om het hout nog te beitsen.

Kleed je stoel vrolijk aan en je kan relaxen. 🙂 Oh, en ik had een perfect zelfgemaakt kussentje met vintage stof en een paspeltje en al dat er perfect zou bij passen maar het is vermist na de verhuis. 😉 Nog maar eens goed zoeken dus. De zelfgemaakte broccoli moest dan maar even dienst doen. 😉

IMG_5402hanging chair
hanging chair hanging chair hanging chair

Leuk om wat tijd bij de konijntjes door te brengen en nog wat te genieten van de nazomer (die er hopelijk nog komt ;-)).

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply