0 In diy/ naaien

Hier wordt nog genaaid, het Stoffencircus én een flater

Oftewel geknipt. Ik ben begonnen aan een 2de Julia Sweater. Voor de eerste versie gebruikte ik het patroon van een medebobijntje tijdens het oh zo leuke naaiweekend. Ondertussen kocht ik het patroon ook zelf aan maar moest het nog knippen en plakken. Wat een gedoe! Het was het eerste digitaal patroon dat ik aankocht. In dat knippen en plakken kruipt toch wat tijd, amai. Ik deed het tijdens een Bobijntjesavond dus had wel nog leuk gezelschap. 😉

De stof vond ik op het stoffencircus in Brussel. Een coupon voor amper 5 euro voor 1,5m. Toen ik thuis kwam begreep ik wel waarom. Er zitten nogal wat foutjes in de stof. Volgende keer zal ik toch wat grondiger nakijken of voor een duurder stofje gaan. Achja, lesson learned. 🙂 En om de sweater nog eens op mijn eentje te maken wou ik niet voor een te dure stof gaan.

Trouwens, het Stoffencircus in Brussel was echt een schande. Zo een slechte locatie! Het regende binnen in de hal van Tour & Taxis en was er superkoud! Het regende gewoon op de stoffen… Ik zou er niet van verschieten dat de standhouders de dag erna een dikke verkoudheid hadden. Na een uurtje snuisteren gingen we met bevroren voeten en een koude neus naar huis.

Eenmaal het patroon geknipt was, knipte ik op een zondagvoormiddag ook de stof. Dus we zijn klaar om ‘m ineen te zitten. Hopelijk lukt het dit weekend. Met het goede weer wordt er momenteel ook meer buiten gezeten en in de tuin gewerkt dus terug wat minder tijd om te naaien. Hopelijk kan ik snel de tuintafel buiten zetten om toch ook tijdens een zonnige dag wat te kunnen naaien. 🙂

En dan nu, de flater… Eigenlijk gebeurde deze al tijdens het Bobijntjesweekend. Ik had alle stukken van de Julia Sweater vrijdagavond geknipt en zondag was de pull bijna klaar. Enkel nog de hals afwerken. Toen merkte ik dat ik het stukje stof die bedoeld was om de hals af te werken, al een heel weekend als teststofje had gebruikt om enkele steken uit te proberen. OEPS! Na wat gevloek, een rood hoofd en een lachbui tornde ik de draadjes voorzichtig los en kon het stukje stof toch nog gebruiken. Je zag het gelukkig niet. Oef! 🙂 Vanaf nu laat ik dus het patroondeel op de stof zitten totdat ik het moet gebruiken zodat ik me zeker niet meer vergis.

Hebben jullie ook al zo’n flater gemaakt? Deel gerust, ben benieuwd!

Geniet van je weekend!

Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply