0 In maak het zelf

DIY: maak zelf een sfeervolle bokaallamp

Een blogvriendin vroeg me om 3 lampen te maken voor haar atelier. Ik stelde direct een bokaallamp voor omdat deze zo een leuke sfeer uitstraalt. En ze zijn leuk om te maken! Ik ga er trouwens nog eentje maken voor bij ons thuis ook. šŸ™‚

Materiaal

Gereedschap

Voor de makers Brico
Deze blog kwam tot stand i.s.m. Brico ā€“ Voor de makers

Stap 1

Maak een gat in het deksel van de bokaal voor de fitting. Neem de diameter van de lampfitting over op de binnenkant van het deksel. Dit moet niet 100% dezelfde grootte zijn, het gat mag iets groter zijn dan de fitting. Je ziet dit hierna toch niet.

Boor gaatjes op de cirkel en verwijder het stukje d.m.v. een dremel. Je kan dit ook met een hamer en nagel doen en het stukje wegvijlen met een metaalvijl. Opgepast: zet zeker een veiligheidsbril op!

Draai de lampfitting nu vast in het deksel.

Stap 2

Nu ga je aan de slag met het strijkijzersnoer. Meet eerst af hoe lang je het snoer wilt en knip op maat.

Verwijder met een breekmes heel voorzichtig de 2,5 cm van de zwarte stof aan het uiteinde. Nu ga je het witte omhulsel ook voorzichtig verwijderen zonder dat je in de blauwe en bruine kabel snijdt. Maak nu een knipje met een tang in de blauwe en bruin draad en trek het stukje er voorzichtig af zodat je de draad blootlegt. Draai de draadjes eens goed rond zodat alles mooi bij elkaar blijft. Plak een klein plakband over de zwarte stof zodat het niet verder uitrafelt.

Doe dit nu ook langs de andere kant van je strijkijzersnoer.

Draai de gaatjes van de fitting open met een kleine schroevendraaier en stop de kabeltjes erin. Draai opnieuw toe.

Stap 3

Maak nu de andere kant van het strijkijzersnoer vast aan het plafondkapje. Draai het snoer vast op de juiste hoogte en leg de overschot in het plafondkapje. Maak de snoer met een ‘suikertje’ vast aan de elektrische kabels in je kamer en bevestig het plafondkapje met een boormachine.

Je lamp is klaar voor gebruik! Vergeet niet om enkel een led-lamp te gebruiken. Andere lampen worden te warm in de bokaal.

Dit vind ik echt zo’n leuke DIY om te maken. Geeft direct een leuke sfeer!

Gaan jullie er ook eentje maken?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply