3 In diy/ maak het zelf

DIY: verwen je kat met een zelfgemaakte krabpaal

Een krabpaal kan je snel zelf maken. Je maakt hem helemaal naar jouw keuze zodat hij in jouw interieur past. Jij blij en je kat blij, win-win!Krabpaal

Benodigdheden voor deze DIY

Materiaal

Gereedschap

Voor de makers Brico

Deze blog kwam tot stand i.s.m. Brico – Voor de makers

Krabpaal1

Stap 1

Kies een leuk kleurtje voor de poten van je poef/tafeltje. Ik was tevreden met de zwarte poten van de poef dus heb deze niet geverfd. Vind je een poef/tafeltje waarvan je toch liever de poten in een andere kleur ziet zodat deze beter bij jouw interieur past? Ga dan als volgt te werk.

Dek de ruimte waar je de poten gaat spuiten goed af met plastiek. Plak het bovenste van de poef goed af met folie en afplaktape. Spuit een laagje witte primer, laat even drogen en kijk of dit voldoende dekt. Je brengt beter verschillende lichte laagjes aan met 10 minuutjes tussenpauze. Zo vermijd je dat de verf er gaat afdruipen. Laat de primer goed drogen zoals vermeld op de spuitbus en spuit hierna de poten in een kleurtje naar wens. Doe dit ook weer met lichte laagjes om een mooi resultaat te bekomen. Laat een nachtje drogen.

Stap 2

En nu kan je aan de slag met het touw. Niet het met een sterk nietjesmachine vast aan de onder-kant van de poef. En nu… round and round we go! Wikkel het bovenste van de poef volledige in met het touw. Je hebt hier heel wat touw voor nodig. Mijn bol was ongeveer 110m. Raakt je bol touw op en ben je nog niet rond? Geen probleem. Knoop een nieuwe bol aan het vorige touw aan de onderkant. Zo kan je weer verder. Ben je helemaal rond? Knoop het touw dan goed vast aan de onderkant.
Krabpaal2Krabpaal3

Stap 3

Wikkel de poten nu in met touw. Je kan er voor kiezen om de poten helemaal in te wikkelen of slechts een deel. Dat kies je helemaal zelf. Knoop het touw telkens weer goed vast.Krabpaal4
En je krabpaal is klaar! Roep snel je kat erbij en laat ‘m lekker zijn gang gaan.

Liefs,

Sarah

Krabpaal

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  gerhilde maakt
  06/01/2017 at 15:25

  Ik wil graag zelf een krabpaal maken voor onze katten, dit is nog wel een leuk idee! Maarreuh, heb jij ook een kat eigenlijk?

  • Reply
   Sarah
   06/01/2017 at 16:15

   Hihi, nee. Het werd een cadeautje. 🙂

 • Reply
  DIY: een krabpaal maken voor je kat – gerhilde maakt
  29/05/2017 at 07:10

  […] Sarah maakte trouwens ook al zelf een krabpaal en gaf een tutorial op haar blog. […]

 • Leave a Reply