0 In diy/ naaien

Mijn Julia Sweater met retromotief

Wie deze blog al een tijdje volgt weet dat ik van retro hou. Toen ik dit stofje met retromotief zag bij Ki&Ko was ik onmiddellijk verkocht om er een Julia Sweater mee te maken. De stof werd besteld en zat de volgende dag al in de bus. Net op tijd om nog te wassen en mee te nemen op Bobijntjesweekend.

De stof werd vrijdagavond geknipt maar ik zag jammer genoeg dat ik te weinig stof had voor een kraag. Dit was het origineel plan maar werd dus aangepast naar een brede hals. Normaal gezien ging ik deze ook in het oranje doen maar door mij te misknippen in de oranje tricot (oeps!) werd de hals afgewerkt met het retrostofje. Achteraf gezien ben ik hier wel blij mee. Oranje aan de hals was misschien was te veel geweest.

Je hoort het al, de sweater maken ging met vallen en opstaan. Gelukkig maakte een medebobijntje met meer ervaring ook de trui. En was ze zo vriendelijk om mij advies en tips te geven. 🙂 (Bedankt Wien!) Het stikken zelf nam niet zoveel tijd in maar het was de eerste keer dat ik mouwboordjes en een hals afwerkte en dat spelden is toch nogal een gepruts vind ik. En dat stikken ook. 🙂 Maar oefening baart kunst hoop ik!

Zondagochtend was de sweater af! Oef! En het gepruts is al vergeten want zou graag een 2de versie maken. Hopelijk lukt dit ook zonder het advies van mijn medebobijn Wien, en anders pak ik ‘m maar mee naar de volgende Bobijntjesavond. 😉

Zondag ga ik met mijn nicht naar het Stoffencircus in Tour & Taxis. Misschien vind ik daar terug een toffe tricot voor een 2de Julia.

 

 

Stof: Ki&Ko
Fournituren: Nostex stoffen
Patroon: Julia Sweater bij Compagnie M.

Heb jij al een Julia sweater gemaakt?

Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply