0 In diy/ naaien

Pin It & Make It #1: ontschminkpads zelf maken

Liesellove did it! Ze kreeg me terug aan het naaien! In januari (ja het is al februari, time flies) kondigde ze ‘Pin It & Make It‘ aan. Je kent het wel. Duizenden pins op je Pinterestborden, je blijft eindeloos pinnen maar uiteindelijk maak je niets. Gedaan hiermee! Op het bord ‘Pin it & Make it’ pin je wat je wil maken én je maakt het ook effectief. Easy does it.
Je kiest zelf een doel. Ik heb me voorgenomen om om de 2 weken iets te naaien of knutselen. Eten pin ik niet op het bord omdat ik sowieso elke week een nieuw recept (of meerdere) uitprobeer of iets bak…
Maar dus… Op het einde van 2015 was het zover. Ik ben me beginnen schminken. Niet veel, gewoon een CC-cream en wat oogpotlood en mascara. Het feit dat iemand vroeg of ik moe was terwijl ik juist goed uitgeslapen was, heeft me over de streep gehaald. 😉 Ouder worden zeker?
Sinds ik bijna dagelijks douche door het vele sporten heb ik een heel gevoelige huid gekregen. Hierdoor kocht ik zowel de CC-cream als mascara en oogpotlood bij de apotheek. De CC-cream is van Avène en ben er heel tevreden over.
Maar wat heeft dit nu met naaien te maken? Bij schminken hoort ook ontschminken en dus werden er watjes gebruikt. Te veel watjes naar mijn zin. Dus had ik het idee om zelf ontschminkpads te maken. Ik maakte er een vijftal om te beginnen in verschillende stoffen. Katoen & badstof, tricot & badstof, katoen & tricot, tricot & tricot. Deze ga ik nu een weekje uittesten om te zien welke het beste werkt. Daarna kan ik er dan meer maken van de winnaar.
Een easy projectje om terug te beginnen, maar zo is de naaimachine toch weer van onder het stof gehaald. 🙂 Eind deze maand gaan we trouwens terug op naaiweekend met de Babbelende Bobijntjes. Ik kijk er nu al naar uit!
Doen jullie ook mee aan Pin it & Make It? Wat hebben jullie al gemaakt?
Liefs,
Sarah
Update:
Voor mij is de winner tricot-tricot, de oranje ontschminkpad op onderstaande foto. De pads kwamen ook helemaal proper uit het wasmachine. Er zullen er nog gemaakt worden! 🙂

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply