8 In diy/ interieur

Zet een oude kast in het nieuw

Oude meubels die wat liefde nodig hebben

Op 2dehands.be konden we een grote kast op de kop tikken voor maar 10 euro. Ideaal als boekenkast in onze leefkamer. We zochten een oud exemplaar omdat we deze graag in een leuk kleurtje wouden zetten die goed bij onze vintage tegels zou matchen. We hebben ook al heel wat bruine vintage meubels dus het leek ons leuk om dit af te wisselen met een kast in een fel kleurtje. De kast op zich vond ik al heel wat potentieel hebben. De gekleurde glazen deurtjes vind ik echt geweldig.

Levis opfrisverf zonder primer

Van Levis mochten we de nieuwe opfrisverf uittesten en was er zeer benieuwd naar. Je hebt namelijk geen primer nodig bij deze verf. Je hoeft gewoon 2 lagen aan te brengen van de verf. Bij de eerste laag zie je dus direct welk resultaat je zal hebben. Superfijn! Als je vroeg genoeg begint kan je zelfs 2 lagen op 1 dag aanbrengen en staat je meubel al op 1 dag in een nieuwe frisse kleur. Je kan je kleur naar keuze gewoon laten mengen aan de verfmengmachine in de doe-het-zelf zaak.

Aan de slag

Onze kast had een blinkende laag waardoor we ons wat zorgen maakten of de verf goed ging pakken. Maar zelfs bij de eerste laag zagen we al een mooi resultaat. We hebben de kast eerst goed ontvet en afgeschuurd. We gebruiken hiervoor gewoon afwasmiddel en een doek. Om de kast af te schuren gebruikten we licht schuurpapier.
In de voorbereiding van het ontvetten, schuren en afplakken kruipt eigenlijk de meeste tijd. Het verven vlot op zich wel goed.

We zijn superblij met het resultaat en kijken er naar uit om de eetkamer verder aan te kleden. We hebben nog een eettafel nodig en wat stoelen dus daar gaan we nu verder mee aan de slag. Binnenkort toon ik dan het resultaat van de kamer in zijn geheel. 🙂

Wat vinden jullie van het resultaat? Hebben jullie nog verfplannen?

Liefs,

Sarah

IMG_0015Levis opfrisverf
Levis opfrisverf
Levis opfrisverf
Levis opfrisverf

 

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Annelyse
  18/08/2017 at 20:16

  Zeer geslaagd … goed gedaan, jullie nieuwe huis wordt zo graaf

  • Reply
   Sarah
   21/08/2017 at 09:39

   Oh merci voor het compliment! 😀

 • Reply
  gerhilde maakt
  19/08/2017 at 08:12

  Jullie kozen een mooie kleur! Wij hebben nog veel verfplannen hier, maar vooral voor de muren. Voor de meubelen maakt mijn vriend veel zelf en dan willen we de houtkleur behouden, dus gaan we enkel voor whitewashen en/of olieën. Ik ben benieuwd naar foto’s van de volledige living!

  • Reply
   Sarah
   21/08/2017 at 09:39

   Ben ook heel blij met de kleur! 🙂 Super dat je vriend die zelf maakt. De originele houtkleur is dan echt een leuk idee. Zal mooi worden!

 • Reply
  Katrien
  19/08/2017 at 13:04

  Wij moeten nog ontzettend veel schilderen maar ook vooral muren. Verder hebben we nog een 3-tal kastjes geërfd waarvan ik ze wel in een kleurtje zou willen zetten.

  Succes met het zoeken naar een geschikte tafel en stoelen 🙂

  • Reply
   Sarah
   21/08/2017 at 09:42

   Dankjewel! 🙂 Superleuk dat jullie ook nog enkele kastjes gaan schilderen!

 • Reply
  mumendemiekes
  20/08/2017 at 14:18

  Net twee kamers gerestyled.
  Het ziet er tof uit Sarah.

  • Reply
   Sarah
   21/08/2017 at 09:43

   Ja, ik zag dat je druk bezig was! Supertof! Het resultaat ook eens delen hé! 🙂

  Leave a Reply