1 In Foodie hotspots/ happy food

3 gezellige hotspots in Antwerpen

Vorig weekend trokken we een dagje naar Antwerpen. Lekker ontbijten, winkelen, koffie drinken, … Een dagje zalig relaxen. Ik ging er ook op zoek naar lekkere adresjes. Hier vind je mijn 3 favorieten.

We startten de dag bij Mirlo’s. We hadden niet gereserveerd maar hadden geluk dat er net een tafeltje vrij kwam. Toch best reserveren om zeker te zijn van een plaatsje.
Het interieur is echt om vrolijk van te worden ├ęn very pink. ­čÖé Alles wat je ziet is ook te koop. Denk aan ananaslampen, koperen theelichthoudertjes, ┬áslingers, word banners, … Allemaal vrolijke hebbedingetjes! (I want it al :d)

Mijn vriend koos voor het ‘zoet ontbijt’: een croissant, brood met zelfgemaakte confituur en choco, een fruitsapje en koffie. Ik ging voor wentelteefjes met veel fruit en een versgeperst fruitsapje.
Alles was super lekker! De zelfgemaakte choco is ook een aanrader. Je krijgt een vrij groot potje & my boyfriend ate it all! Dat zegt genoeg. :d

Mirlo’s
Verbondstraat 1, 2000 Antwerpen
0479 44 46 71


Openingsuren:
Maandag: 8u tot 16u
Woensdag tot vrijdag: 8u tot 18u
Zaterdag en zondag: 10u tot 17uDe weerberichten hadden zonnig warm lenteweer voorspeld maar er was zo’n koude wind dat we toch wel even wouden opwarmen met een lekkere koffie. Ik dronk tot kort nooit koffie maar kan nu wel eens genieten van een latte. We waren ondertussen al tot in de winkelstraat verzeild geraakt en kozen ervoor om eens binnen te springen bij ┬áCoffee Bar by Maurice. We hebben 10 minuten moeten zoeken waar het pand juist gelegen was. Je moet de KBC boekentoren binnenlopen en de geur van koffie volgen (zoals ze zelf zeggen ;-)). Laat je niet afschrikken. Het is echt supertof ingericht. Veel blank hout, retrozetels, marmeren tafeltjes, kleurrijke bloemen, …

Coffee Bar by Maurice
Schoenmarkt 35, 2000 Antwerpen
03 202 98 59


Openingsuren:
Maandag tot vrijdag: 9u tot 17u45
Zaterdag: 10u tot 17u45

 

 

 

 

 

 

Na nog wat gewinkeld te hebben kozen we voor een late lunch bij Esco’Bar. De veggie burgers op de kaart lieten ons watertanden: humusburger met groentjes, spinazieburger met geitenkaas & pijnboompitten, … Lekker… Zin in! Maar… toen we bestelden bleek de keuken gesloten te zijn om 16u. Ah damn jammer! We zullen nog een volgende keer moeten terug gaan om de burgers uit te proberen.

Esco’Bar
Quellinstraat 32, 2000 Antwerpen
03 336 18 11


Open van 8u30 tot 18u

 

 

Plannen jullie ook een dagje Antwerpen? Veel plezier!

Liefs,
Sarah

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Culinaire wandeling Antwerpen
    06/02/2017 at 08:54

    Er zijn super veel hotspots te vinden in ‘t Stad. Dat mocht ik onlangs nog maar eens ontdekken tijdens een culinaire wandeling in Antwerpen met m’n collega’s. Zeker eens doen! Het is een unieke ervaring.

  • Leave a Reply