0 In Foodie hotspots/ happy food

3 lekkere hotspots in Gent (opgepast deze foto’s laten je watertanden!)

Het voorbije weekend vertoefden we een dagje in Gent. Ik heb er gestudeerd maar ondertussen is dit ook al bijna 7 jaar geleden (slik) en schieten de leuke plaatsjes als paddestoelen uit de grond. Tijd dus om eens wat nieuwe adresjes te ontdekken.
We startten de dag met een ontbijtje bij Julie’s House. Of zeg maar ontbijt! We kozen voor Julie’s Big Breakfast en dit was inderdaad big! Een croissant, eitje, pannenkoek, gewonnen brood, sapje, koffie, … Met een goedgevulde maag waren we klaar om Gent verder te verkennen en wat te shoppen.
Naast het ontbijt heb je ook keuze uit een groot assortiment van taarten en cupcakes. Ze zagen er allemaal héérlijk uit!
Open van woensdag tot zondag: 9u-18u
Kraanlei 13, 9000 Gent
09233 33 90

 

 

Het was heel mooi zonnig weer maar toch wat frisjes dus gingen we een koffie drinken bij Moor&Moor. Een kruidenierszaak waar je trouwens ook kan ontbijten en brunchen. Ze bieden lokale producten aan en je vindt er ook een hoek waar je verpakkingsvrij noten, zaden & pasta kan kiezen. Een adresje naar mijn hart!
Open van dinsdag tot vrijdag: 08u30-18u30
Zaterdag: 09u30-18u30
Zondag: 9u30-17u
Jakobijnenstraat 7, 9000 Gent
0495 23 69 83

 

 

 

 

 

Na bijna 10 km rond te stappen in Gent (ja, mijn activity tracker hield het bij ;-)) begon onze maag toch terug te rammelen. We kozen voor een late lunch bij Le Botaniste. In het weekend kan je er een hele dag door eten dus dat kwam goed uit.
Le Botaniste is in een mooi herenhuis gelegen. Je kijkt er echt je ogen uit. Ze bieden een 100% bio plantaardige keuken aan en daarnaast ook een wijnbar.
We kozen er de vegetarische sushi & trio van humus als voorgerecht. Héérlijk! Het was de eerste keer dat ik vegetarische sushi at (ook nooit echte sushi gegeten eigenlijk) en dit was echt super lekker! Dit gaan we zeker eens zelf proberen maken. Maar ik heb al gehoord dat dit niet echt simpel is. 😉 Als hoofdgerecht kozen we voor chili sin carne en een misosoep met rijstnoedels, zeewier & tofu. Ook weer superlekker!
Hoornstraat 13, 9000 Gent
Open van maandag tot donderdag: 11u30 – 15u & 17u – 20u
Vrijdag en zaterdag: 11u30 – 21u
09 233 45 35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn favoriete winkeladresjes deel ik een volgende keer op mijn blog.
Geniet van je weekend! Misschien met een daguitstapje naar Gent? 😉
Liefs,
Sarah

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply