0 In happy food/ healthy snack

Gezond recept: boerenkoolchips

Joepie, het is weer herfst dus de boer heeft weer boerenkool! Finally! Was er al enkele weken in spanning op aan het wachten. 😉 Vorig jaar hadden we de gewoonte dat we elke zondagavond boerenkoolchips maakten om dan naar ‘Cordon’ te kijken. Jammer genoeg vind ik dat er momenteel niet echt een leuke/spannende serie op tv is maar dan wordt het gewoon een Netflixavondje. Mét boerenkoolchips. 🙂

Ingrediënten

  • Boerenkool
  • Olijfolie
  • Zout, geroosterde paprika, of andere kruiden naar keuze

Zo maak je het

  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Was de boerenkool en scheur de blaadjes van de grote steeltjes. Je doet dit best wat op voorhand zodat je het goed kan laten drogen.
  • Doe de boerenkoolblaadjes in kleine stukjes in een grote kom en doe er wat olijfolie bij. Meng dit goed.
  • Leg de blaadjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat de blaadjes mooi verspreid zijn en niet op elkaar liggen.
  • Zet de bakplaat ongeveer 10 minuutjes in de oven. Hou het goed in de gaten want elke oven is anders en het kan heel snel gaan bij deze boerenkool. Zorg ervoor dat de blaadjes niet verkleuren.
  • Ik vind de chips het lekkerst om direct op te eten. Dan hebben ze de beste ‘crunch’.

Hebben jullie al eens boerenkoolchips gemaakt? Vinden jullie het ook lekker?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply