0 In happy food

Dagen zonder vlees: doe jij ook mee?

10 februari is het weer zover! De vijfde editie van Dagen Zonder Vlees.
Ook ik doe dit jaar terug mee. Het is de 3de keer dat ik deelneem. Het eerste jaar heeft het mij bewuster gemaakt om minder vlees te eten, vorig jaar minder vis (want toen at ik al helemaal geen vlees meer) en dit jaar wordt het een makkie want sinds deze zomer eet ik zowel geen vlees als vis meer.

Waar draait DZV nu juist om?
De bedoeling van de campagne is om je bewuster te maken over de impact van je voedselgewoontes op het milieu. Vleesconsumptie is namelijk een van de hoofdoorzaken van klimaatverandering.
De actie zet je aan om 40 dagen lang minder vlees & vis te eten. Dit jaar worden er nog 3 extra uitdagingen aan gekoppeld: meer seizoensgroenten eten, minder voedselverspilling en minder wegwerpverpakkingen gebruiken.

Inspiratie nodig?
Op hun website vind je 40 vegetarische recepten ter inspiratie. Ook ik zal regelmatig receptjes blijven posten en zal ze bundelen op deze pagina. Op mijn Instagram zie je ook wel af en toe wat lekkers passeren. 🙂

Doe jij ook mee?
Hier kan je je inschrijven. Van zodra je ingeschreven bent kan je je eigen DZV-kalender bijhouden, meedoen met een groep en bijdragen aan de DZV-teller.
We zijn al met 63.655 deelnemers. (wow!) Doe jij ook mee?

Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply