0 In Foodie hotspots

Hotspot: Qarfa in Aalst


Qarfa ontdekte ik pas toen ik naar Erembodegem ben verhuisd. Tot mijn verbazing bestonden ze al jaren en had ik er nog nooit van gehoord! Jammer, want wat ze aanbieden is helemaal mijn ding.

Workshops

Kookworkshops

Bij Qarfa kan je maandelijks terecht voor een veggie workshop voor maar 25 euro. Elke maand is er een ander thema. Ik volgde afgelopen maand de workshop ‘Spicy’ waarbij we niet enkel met pikante kruiden aan de slag gingen maar ook met kruiden uit de wereldkeuken.

Je staat zelf in de keuken om verschillende gerechten te maken. Renate, oprichster van Qarfa, staat je met plezier bij wanneer je vragen hebt. De gerechten zijn telkens dat tikkeltje anders dan wat je elke dag thuis maakt. Lekkere smaakcombinaties en verrassende ingrediënten. Echt top!

Aan het begin van vorige zomer volgde ik ook al de veggie workshop ‘barbecue’. We leerden heel wat lekkere gerechten klaarmaken zoals venkel op de barbecue, gekarameliseerde worteltjes, een slaatje met halloumi, naanbrood, gegrilde maïs, … Wie zegt dat barbecuen enkel voor vleeseters is? Not! 🙂

Naast de maandelijkse vegetarische kookworkshop vinden er ook workshops plaats zoals het inmaken van groenten, maken van salades, aan de slag gaan met seizoensgroenten, …

Creatieve workshops

Naast kookworkshops worden er ook creatieve workshops georganiseerd. Naaiworkshops om een passende rok te maken,  om aan de slag te gaan met kurk, … Maar ook workshops om ‘Kokedama’ te ontdekken, een Japanse kunst met planten, een eigen eco-systeem te maken maar ook boekbinden of natuurlijke lippenbalsem te maken. Hun aanbod is echt divers!

Hier vind je een overzicht van de verschillende workshops.

Private dining en catering

Naast het grote aanbod aan workshops kan je bij Qarfa ook terecht voor private dining waarbij je kan reserveren vanaf 8 personen. Ook bieden ze een groot aanbod van catering aan; buffet, walking dinner, finger food, brunch, … Hun vegan eindejaarsmenu zag er trouwens ook heerlijk uit! Neem zeker eens een kijkje op hun website voor de verschillende mogelijkheden.

Praktisch

Qarfa
Stationsstraat 13, 9300 Aalst
Tel.: 0494 15 70 77

Openingsuren catering, workshops, privéverhuur: kan alle dagen op afspraak

Lijkt zo’n workshop jou ook iets?

Liefs,

Sarah

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply