4 In Foodie hotspots

Hotspot: koffiebar FIKA in Asse

Asse heeft nu al enkele jaren een koffiebar en ik heb er nog niet over geschreven. Shame on me! Deze blogpost stond al een tijdje klaar maar toen was ik mijn foto’s kwijt. Woeps! Vorig weekend zijn we nog eens bij FIKA langsgeweest, op een druilerige zaterdag, en we hebben weer lekker gesmuld!

FIKA is 1 van mijn favoriete adresjes. Je kan er terecht voor een lekkere koffie met een zalig stukje taart (die cheesecake, nom!) maar je kan er ook ontbijten of lunchen. Of geniet er van ‘on the go’.
Je kan er ook granola bestellen voor thuis. Nom!


Je vindt er een ruim assortiment aan koffie en thee. Ik drink sinds vorig jaar geen koffie meer dus ben steeds op zoek naar een lekker theetje. (geen Lipton-zakje please! ;-))


Sinds kort hebben ze ook lekkere vegan opties op de kaart staan. Denk aan een açai bowl, noedelsoep, … Veel nieuwe dingen om eens uit te proberen! 🙂 Vegetarische opties hebben ze ook in overvloed. Voor ieder wat wils.


Er worden ook af en toe workshops georganiseerd bij FIKA. Ik volgde er de CÎME Skincare workshop waarbij de natuurlijke verzorgingsproducten van het merk CÎME werden voorgesteld.

FIKA wordt uitgebaat door Ghislaine, een toffe madame, die jou met plezier ontvangt. Het is er superleuk ingericht met een mix and match van meubels en je kan er ook genieten van veel lichtinval. Check zeker eens de hangende bloempotten aan het raam. Hoe leuk zijn die!


Zit de zaak vol? Geen paniek. Achteraan kan je vaak ook plaats nemen én er is zelfs een gezellig terras waar je van de eerste zomerse dagen kan genieten.
Je bent er ook zeker welkom met kleine kinderen. Er is een speelhoekje voorzien in de koffiebar én ook op het terras.


Een echte aanrader in Asse! Gaan jullie er ook eens smullen?

Liefs,

Sarah

Praktisch

FIKA – Steenweg 5, 1730 Asse
Openingsuren: elke dag open van 10u tot 17u, woensdag en zondag gesloten

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Sofie
  09/05/2019 at 10:11

  Oh ik kende het al wel, maar ben er nog niet geraakt. Dat doe ik zeker eens!

  • Reply
   Sarah
   09/05/2019 at 10:19

   Zeker doen! Smakelijk! 😀

 • Reply
  Evi
  10/05/2019 at 07:47

  Ik ga daar af en toe eens sinds wij in Asse wonen want het is daar inderdaad een zalige plek om te vertoeven 🙂

  • Reply
   Sarah
   13/05/2019 at 14:05

   Oh heerlijk!

  Leave a Reply