6 In Foodie hotspots

Hotspot: vegan sweets bij Sweet Mania in Aalst

Vegan cupcakes en méér

Ik ontdekte Sweet Mania past vorig weekend. Ze bestaan al een hele tijd maar ik zag onlangs via sociale media voorbijkomen dat ze ook vegan lekkers op het menu hebben staan. Ik ben vegetariër maar niet 100% vegan. Maar ik apprecieer het zeker wanneer er ook een vegan optie op het menu staat en zet dit graag in de kijker.

Zaterdag brachten we Sweet Mania een bezoekje omat ik een vegan cupcake wou proberen. We waren  in het centrum van Aalst aan het shoppen en het was dus ideaal om een kleine pauze in te lassen. 😉 Toen ik het menu bekeek ontdekte ik dat ze nog véél méér vegan opties hebben dan enkel een paar cupcakes. Ze hebben ook vegan taart/cake, ijscoupes en ‘milk’shakes. Waw! Ik zag heel veel dingen dit ik zeker nog eens wil uitproberen binnenkort! (Een gevaarlijke ontdekking voor de lijn :D).

Oh my…

Deze keer ging ik voor een vegan cupcake met chocolade en topping van hazelnoot. Hij was zo lekker als hij eruit ziet! Waw! Mocht je niet weten dat ie vegan is, zou je het nooit raden.

Bij je vegan tussendoortje kan je ook een koffie kiezen met haver- of sojamelk. Ik ging voor een chai latté met havermelk. Lekker!

Gepersonaliseerde taart en cupcakes

Ze hebben niet enkel vegan sweets maar ook een heleboel andere cupcakes, taart en brownies. En dus ook gewone ijscoupes, milkshakes, … Mijn vriend ging voor de gewone brownie en de cheesecake brownie (ja, grote honger ;-)). Ik proefde van de gewone brownie en die was ook echt superlekker! Misschien wel de beste brownie die ik ooit gegeten heb!

Je kan bij Sweet Mania ook terecht voor een gepersonaliseerde taart of cupcakes. Op hun site vind je hierover meer info.

Praktisch

Sweet Mania

Korte Zoutstraat 34, 9300 Aalst

Contact: https://www.sweetmania-aalst.be, hier vind je hun Facebookpagina.
Via hun site kan je ook reserveren om zeker te zijn van een plaatsje. 

Openingsuren: maandag, dinsdag en donderdag gesloten, woensdag 13u tot 18u, vrijdag 14u tot 18u, zaterdag 10u tot 18u, zondag 14u tot 18u. 

Lijkt het iets voor jou?

Liefs,

SarahYou Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Ana
  27/02/2019 at 20:28

  Super!!!
  Dank u voor de mooie review en de prachtige foto’s 🙂
  Groetjes, Ana (van Sweet Mania)

  • Reply
   Sarah
   28/02/2019 at 19:26

   Heel graag gedaan! We komen sowieso nog eens langs binnenkort! 🙂

 • Reply
  Evi
  03/03/2019 at 12:54

  Lijkt me een zalige plek te zijn! Ik zet hem alvast op mijn lijstje voor wanneer ik binnenkort nog eens in Aalst vertoef 🙂

  • Reply
   Sarah
   04/03/2019 at 09:39

   Echt heerlijk! Zeker eens een bezoekje brengen! 🙂

 • Reply
  Frida Fidel
  22/03/2019 at 17:01

  Ma jong! Dat ken ik nog niet! Superbdat jij dat even meegeeft.

  • Reply
   Sarah
   26/03/2019 at 08:43

   Oh echt? Ben er dit weekend terug geweest! 😀 Echt een aanrader!

  Leave a Reply