Het pompoenseizoen is nu wel gedaan maar wou toch nog dit lekker én gemakkelijk receptje met jullie delen. Misschien hebben jullie nog wat pompoen in de diepvriezer zitten dat op moet? Ideaal hiervoor. 🙂
Ingrediënten
- Boekweit
- Pompoen
- Champignons
- Citroen
- Feta
- Cranberries
- Noten en zaden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°. Schil de (butternut)pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd ook de champignons in stukjes. Doe ze samen in een ovenschaal met wat olijfolie, peper en Provençaalse kruiden. Zet ongeveer een half uurtje in de oven. Dit is afhankelijk van hoeveel pompoen je maakt en hoe groot de blokjes zijn. Hou het dus wat in het oog. 🙂
Maak de boekweit klaar zoals aangegeven op de verpakking. Je kan deze zowel in water als in bouillon klaarmaken. Ik vind dat de citroen in dit geval genoeg smaak geeft dus heb de boekweit gewoon klaargemaakt in water.
Sprenkel het sap van een halve citroen over de boekweit en snij de andere helft van de citroen in plakjes. Doe de pompoen en champignons bij de boekweit, voeg wat feta, cranberries, noten en zaden toe en werk af met de plakjes citroen. Klaar! Smakelijk!
Liefs,
Sarah
No Comments