Granola is hier niet meer weg te denken. Lekker als ontbijt of als snack tussendoor.
Omdat ik de boekweitkoekjes zó lekker vond maakte ik deze keer granola van boekweit. En hij is super lekker!
Ingrediënten
- 150 g boekweitkorrels
- een handvol verschillende soorten zaden en noten (hazelnoten, walnoten, …)
- een mix van zaden en pitten (zonnebloempitten, pompoenpitten, …)
- 2 el kokosolie
- 1 el honing
- 1 el agavesiroop (of wat meer)
- 1 tl kaneel
- rozijnen (na de oven)
- gojibessen (na de oven)
- cacao nibs (na de oven)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Hak de noten grof in kleinere stukjes.
- Doe de boekweitkorrels, zaden, pitten en noten samen in een kom met de kaneel. Hou je niet van kaneel? Dan kan je het gewoon weglaten. De gedroogde vruchten zoals rozijnen en gojibessen doe je er pas na de oven bij, anders geven ze een bittere smaak af.
- Verwarm de kokosolie en doe er de agavesiroop en honing bij. Roer goed door.
- Meng het mengsel van de kokosolie door de boekweitkorrels en noten. Zorg dat alles goed bedekt is met een laagje anders verbrandt het snel in de oven.
- Verdeel de boekweitgranola over een bakplaat en zet het in de oven. Bak het ongeveer 15 à 20 minuutjes totdat het een mooie bruine kleur krijgt en lekker krokant wordt. Roer het na 10 minuutjes al even om. Hou het wel goed in de gaten want elke oven is anders.
- Haal de boekweitgranola uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.
- Voeg de rozijnen, cacao nibs en gojibessen toe en bewaar in een afgesloten pot.
Smakelijk!
Heb jij al eens boekweitgranola gemaakt?
Liefs,
Sarah
No Comments