0 In happy food/ healthy breakfast

Gezond recept: chocolade mugcake en een verrassend kurkuma drankje

Ik wil graag wat meer variatie brengen in mijn havermoutontbijt. Zo probeerde ik nog eens een mugcake. Deze keer met chocolade. Lekker, snel klaar én het ziet er ook gewoon leuk uit.

Ingrediënten (voor 1 mugcake)

  • een rijpe banaan
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel raw cacao
  • 1/2 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 ei
Bereiding
Prak de banaan in een tas of kommetje. Hou een stukje over om je mugcake te versieren.
Doe er de havermout bij en een ei. Roer goed om. Als laatste voeg je het lijnzaad en de raw cacao toe en meng je alles goed. Zet 2min15 in een microgolf op 800 W. Als het cakeje goed is komt deze zo los uit de tas. Je kan je mugcake opfleuren met kokos, griekse yoghurt, meer fruit, rozijntjes, … Wat jij zelf verkiest! 🙂
Inspiratie voor deze mugcake vond ik hier.
Gisteren had ik zin in een warm drankje. Ik drink eigenlijk bijna nooit thee of koffie, omdat ik het niet echt lekker vind, dus was op zoek naar iets nieuw.
Zo zag ik bij hen de ‘kurkuma latte’ voorbijkomen. Kurkuma? Bij melk? Huh? Ik vond het er raar uitzien maar was toch wel benieuwd. De tientallen positieve reacties onder het artikel haalden me over de streep om het ook eens te proberen. Ik had alle ingrediënten in huis dus dat kwam ook goed uit. En wat vond ik er nu van? Super lekker! Echt. Mijn favoriet warm drankje van het moment!

En, gaan jullie dit weekend een mugcake of kurkuma latte proberen? Geniet ervan!

Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply