Overnight oats is één van mijn favoriete ontbijtjes de laatste tijd. Lekker, goed vullend, en je zet het de avond voordien al klaar waardoor ik ‘s morgens een kwartier langer kan slapen. What’s not to love? 🙂 En een kwartier extra slapen is altijd welkom als je normaal om 05u30 opstaat. 🙂
Overnight oats is dus eigenlijk gewoon havermout die je een nachtje laat rusten in de koelkast.
Ik had al enkele receptjes uitgeprobeerd maar het werd nooit een romig geheel. Dit receptje is voor mij perfect. Door de toevoeging van het chia- en lijnzaad zwelt de havermout mooi op waardoor het lekker romig wordt.
Je mengt havermout, rozijnen, chiazaad, lijnzaad, sesamzaad en wat kaneel in een bokaaltje. Ik doe er iets minder dan 200ml sojamelk bij en de volgende dag meng ik het met kiwi en een beetje zelfgemaakte granola. Super lekker!
Een andere variant die ik vaak maak: ipv kaneel wat raw cacao gebruiken en de volgende dag mengen met banaan. Mmm!
Het volledige recept vind je hier.
Hebben jullie al eens overnight oats gegeten? Welke variant is jouw favoriet? Of weten jullie nog snelle gezonde ontbijtjes?
Fijne week gewenst! Voor mij de laatste en dan 2 weekjes vakantie! 🙂
Liefs,
Sarah
No Comments