0 In happy food/ healthy dinner

Gezond recept: rijstnoedels met Chinese kool, champignons, erwtjes & tahinidressing

Rijstnoedels, ik had er al van gehoord maar nog nooit gegeten. Bij Colruyt verkopen ze ze niet (denk ik alleszins of vind ik ze niet?) en ik doe maar heel af en toe boodschappen bij Delhaize. Toen ik bij haar een lekker recept met rijstnoedels zag ging ik er toch maar naar op zoek. En het was heerlijk! En zo snel klaar!

Ingrediënten

  • Rijstnoedels
  • Chinese kool
  • Erwtjes
  • Champignons
 
Voor de tahinidressing
  • 2 eetlepels tahin
  • Citroensap
  • Teentje look
  • Zout & peper
  • Lijnzaad
 
Bereiding
 
Maak de Chinese kool en champignons schoon en snij deze in stukjes. Maak de Chinese kool klaar in een wok. Het heeft echt niet lang nodig, 10 minuten maximum.
Ik bakte de champignons kort in een andere pan omdat de kool wat vocht verliest in de wok.
Breng water aan de kook om de erwtjes even op te warmen (ik gebruik er uit de diepvries). Kook daarna de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen kan je de tahinidressing maken.
Meng 2 eetlepels tahin met 1 eetlepel lijnzaad, wat citroensap en een geperst teentje look. Voeg 2 à 3 eetlepels water toe en roer goed. Wil je het graag nog wat meer lopend dan kan je nog wat water toevoegen. Kruid af met peper en zout.
Giet de rijstnoedels af en meng deze met de Chinese kool, champignons, erwtjes en de heerlijke tahinidressing. Binnen het half uur heb je deze heerlijk maaltijd op tafel staan!
Smakelijk!
Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply