0 In happy food/ healthy dinner

Gezond recept: salade van geroosterde biet en halloumi

De rode bieten waren klaar om geoogst te worden. Samen met quinoa en halloumi maakt dit écht een lekkere salade.

Ingrediënten
Om de rode biet klaar te maken
  • 6 rode bieten, ook het loof kan je gebruiken in de salade
  • 1 à 2 teentjes look
  • Enkele takjes tijm
  • Rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • 1/4de van een kopje water
Het idee voor de rode bieten vond ik hier.
Voor de salade
  • Quinoa
  • Sla en spinazie: ik gebruikte pluksla & rucola uit de tuin en een beetje van het loof van de rode biet
  • Walnoten
  • Halloumi
  • Groene olijven
  • Pitjes & zaden


Zo maak je het klaar
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Was de bieten grondig en snij het loof eraf. Je hoeft ze niet te schillen.
  • Pel en snipper de look. Doe deze samen met de bieten in een ovenschaal en voeg enkele takjes tijm toe.
  • Doe wat olijfolie op de bieten en giet wat rode wijnazijn in de ovenschaal. Kruid met peper en zout. Voeg 1/4de van een kopje water toe aan de ovenschaal.
  • Doe zilverpapier over de ovenschaal zodat deze goed wordt afgesloten. Zet 45 min op hetelucht in de oven.
  • Maak de quinoa klaar volgens de verpakking. Laat de quinoa afkoelen wanneer deze klaar is.
  • Prik met een vork in de bietjes om te zien of ze zacht zijn vanbinnen. Laat wat afkoelen en dan kan je makkelijk de schil verwijderen. Laat verder afkoelen en ondertussen kan je de halloumi en salade klaarmaken.
  • Snij de halloumi in dunne plakjes en grill ze goudbruin in een grillpan.
  • Maak de salade klaar: was en droog de sla, spinazie en loof van de rode biet en doe ze in een grote kom. Voeg de quinoa toe samen met wat groene olijven en walnoten en als laatste de goudbruine halloumi. Werk af met een eetbare bloem (hier Oost-Indische kers ;-)) en je hebt een plaatje van een slaatje. 🙂
Wat is jouw lievelingsgerecht met rode biet?
Liefs,

Sarah

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply