0 In happy food/ healthy dinner

Gezond recept: tomaten-rode linzensoep met lettuce wraps

Tomaten-rode linzensoep is echt héérlijk. Een echte aanrader. Er zit zo’n lekkere beet aan. Ik at er lettuce wraps bij om brood te vervangen. Het is niet dat ik geen brood eet maar probeer me toch tot 1 of maximum 2 dagen per week te beperken.
Het idee voor deze soep vond ik hier.

Ingrediënten voor de soep

  • 5 verse trostomaten
  • 150 gr rode linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels bouillon (of blokjes)
  • eventueel wat bieslook of peterselie
Bereiding
Snij de ui in kleine stukken. Doe wat olijfolie in een soeppot en laat de ui even bakken op een laag vuurtje. Voeg de geperste look toe en laat even meebakken.
Snij de tomaten in stukken en laat ze ook even meebakken.
Maak ondertussen je bouillon klaar. Deze doe je samen met de rode linzen bij de groenten.
Breng de soep aan de kook op een laag vuurtje. Laat 20 minuutjes doorkoken.
Mix de soep fijn, breng op smaak met peper (en zout) en serveer met wat versgehakte peterselie of bieslook.
Ik at er lettuce wraps bij. Een fancy naam om wat rauwe groentjes in een blaadje sla te serveren. 😉 De kleinere blaadjes van een kropsla zijn hier ideaal voor. Ik vulde ze met mais, geraspte wortel en wat feta.
Smakelijk!
Niet vergeten, vandaag begint Dagen Zonder Vlees! Wat staat er bij jullie op het menu vandaag?
Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply