Salads in a jar. Zoals je al kon lezen ben ik er dol op! Je kan er alle kanten mee uit, het is handig mee te nemen, een eyecatcher in de koelkast en gewoon megalekker!
Super simpel om klaar te maken maar hou toch rekening met enkele tips i.v.m. de laagjes:
- Laag 1:
De vochtige ingrediënten zoals de dressing. Als ik komkommerspaghetti maak doe ik deze ook onderaan omdat deze toch nog wat vocht verliest. - Laag 2;
De harde groenten of voorgekookte groenten. - Laag 3:
Quinoa, linzen, boekweit, rijst, … - Laag 4:
Eventueel nog een laagje zachtere groenten zoals tomaatjes, komkommer, erwtjes, mais, kidney bonen, … - Laag 5:
Een hardgekookt eitje - Laag 6:
Sla, rucola, spinazie, zaden, pitten, …
Druk goed aan, sluit de bokaal en je lekkere lunch staat klaar voor de volgende dag! Kap de bokaal om op je (diep) bord en je kan smullen!
Ik vond trouwens 2 van deze bokalen bij de weggeefwinkel. Score! Wat ik ook zo handig vind aan deze bokaaltjes is dat ze heel handig in mijn fietstas passen. Andere potjes zijn vaak te breed waardoor ze op hun kop komen te staan in de zak.
Salad in a jar van komkommer, tomaat, rode ui, rode linzen, erwtjes, een hardgekookt eitje en een mengeling van sla.
Salad in a jar van quinoa, rode linzen, brocoli, paprika, een hardgekookt eitje en een mosterd-honing dressing.
Salad in a jar van spaghetti van komkommer en wortel, kikkererwten, lente-ui, kidneybonen en mais.
En… hebben jullie al honger? 🙂
Liefs,
Sarah
No Comments