0 In happy food/ healthy lunch

Gezonde lunch: herfstsalade met pompoen

Bij het begin van de herfst kijk ik elke keer weer uit naar de komst van pompoenen. Een boer in de buurt legt zijn oprit dan vol met kleine en grotere pompoenen (0,5 tot 3 euro), je kiest zelf je pompoen en stopt het geld in de brievenbus. Zo’n heerlijke mensen die boeren! We maken dan een grote pompoen klaar en vriezen een heleboel in om later te gebruiken.

Zelfs in de herfst kan ik nog steeds van lekkere salades genieten. Deze met pompoen, cranberry’s en (zelfgeraapte) noten is echt een winnertje.

pompoensalade

Ingrediënten

  • Kropsla, spinazie en waterkers
  • Geroosterde pompoen
  • Noten, pitten, zaden en cranberry’s
  • Feta en enkele olijfjes

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200°. Maak de pompoen schoon, snij in kleinere stukken en doe de partjes in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid  met rozemarijn. Na ongeveer 40 minuutjes in de oven is de pompoen zacht. Wanneer je er goed kan door prikken met een vork is de pompoen klaar.

Laat een beetje afkoelen en maak ondertussen de rest van het slaatje.

Was de kropsla en spinazie, snij in kleinere stukken en doe er de waterkers bij. Voeg nu de pompoen toe samen met wat verkruimelde feta en olijfjes. Werk af met noten, pitten, zaden en cranberry’s. En je lekkere herfstsalade is klaar!

Ik at het met wat cottage cheese na het sporten maar het is ook heerlijk met een tahini dressing.

Enjoy!

Sarah

 

 

pompoensalade pompoensaladepompoensalade

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply