Ik ben de laatste tijd helemaal verlekkerd op ramen bowls. Ken je deze al? Eigenlijk is het een bouillonsoep met noedels en toppings naar keuze. Je kan zelf kiezen met welke groenten je deze maakt. Echt een toppertje!
Ingrediënten
- Bouillon (met eventueel een teentje look en wat sojasaus)
- Rijstnoedels
- Verschillende soorten champignons
- Wortel
- Erwtjes
- Lente-ui
- Sesamzaad
Bereiding
- Je maakt eerst het bouillonsoepje met wat bouillonpoeder of vers natuurlijk. Je kan deze extra smaak geven door wat look en sojasaus toe te voegen. Laat ongeveer 20 minuutjes zacht pruttelen.
- Wok ondertussen de groenten in een wokpan. Ik koos voor verschillende soorten champignons, wortel in dunne schijfjes en diepvrieserwtjes.
- Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Meestal duurt dit maar enkele minuutjes en laat je ze even schrikken met koud water.
- Doe de noedels in een kommetje, giet er de soep over en werk af met je groenten. Doe er nog wat lente-ui en sesamzaad over en je heerlijke gezonde maaltijd is klaar!
Ik vind dit echt zo’n lekker gerechtje! Ik maak het vaak als avondeten en maak een extra portie als lunch. Easypeasy. 🙂
Liefs,
Sarah
4 Comments
gerhilde maakt
23/08/2017 at 16:51Ik ben geen fan van champignons, maar verder kan ik mij helemaal vinden in je gerecht en met een eitje erbij is het extra lekker! Momenteel hebben we geen keuken en eten we ramen vooral bij Umamido, maar eens die keuken er is, wil ik wel wat experimenteren. Dank voor het recept!
Sarah
27/08/2017 at 15:54Graag gedaan! Met een eitje erbij is het inderdaad ook lekker! 🙂
Dorien
24/08/2017 at 09:06Hmmm, dat klinkt goed!
Deze ga ik zeker eens proberen. 🙂
Sarah
27/08/2017 at 15:53Zeker doen! 🙂