4 In healthy dinner

Beyond Burger: een plantaardige burger die naar vlees smaakt


Vorige week trokken Carolien, Jorinde en ik, onder een stralende zon, richting Brussel om de Beyond Burger te ontdekken.  We werden verwend met een driegangenmenu om aan te tonen dat vegetarisch eten écht niet saai hoeft te zijn.

Beyond Meat

De Beyond Burger werd gelanceerd door Beyond Meat en is de eerste plantaardige burger die net zo smaakt als een rundvleesburger. De burger bevat geen gluten, soja of GGO’s en heeft helemaal de look en feel van een echte hamburger.

Van wat wordt hij dan wel gemaakt? Erwten zorgen voor de eiwitten, rode biet geeft de burger een rode kleur, net zoals echt vlees, en kokosolie en aardappelzetmeel zorgen voor de sappigheid.
De beyond burger bevat zelfs 20g eiwitten! Eiwitten lijkt toch de meest gestelde vraag wanneer je vegetarisch/vegan eet. Wel, het is duidelijk niet moeilijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen wanneer je plantaardig eet.

De burger is perfect voor wie graag minder (of geen) vlees eet maar toch graag geniet van een alternatief met vleessmaak. Uiteindelijk blijf je genieten van de lekkere smaak maar heeft de burger wel gezondheids- en milieuvoordelen tov een echte rundsburger.

Wat vond ik er van?

Toen ik mijn eerste hap nam van de burger moest ik toch even de klik maken dat het niet om een dier gaat. ZO echt smaakt hij naar vlees! Ook de textuur vind ik net als een echte hamburger. Eens ik de klik had gemaakt vond ik ‘m wel superlekker!

Ik maakte hem thuis ook nog eens voor mijn vriend en zijn reactie was ‘Wow, dat ruikt écht naar vlees’. En hij vond het ook superlekker! Mijn vriend is zelf geen vegetariër maar we eten thuis wel altijd vegetarisch of vaak ook plantaardig.

Praktisch

De Beyond Burger is vanaf nu beschikbaar bij Albert Heijn en Delhaize. Vind je ‘m toch niet in de rekken? Dan kan je aan de winkelverantwoordelijke altijd vragen om hem in te kopen.
In de AD Delhaize in Erembodegem vond ik ‘m alleszins al. 🙂

Ga jij ‘m proberen?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Ines
  30/04/2019 at 09:14

  Ik heb hem al een paar keer gegeten bij de Greenway en ik vind hem echt heel lekker! Als je er te veel over nadenkt dan proef je wel verschillen met vlees, maar ik vind dat het echt niet opvalt en het is écht een goed alternatief voor mensen die vlees eten, houden van de smaak van vlees en toch eens iets anders willen eten. Ik ga hem zeker nog eens gaan halen om thuis te maken, want vind hem echt lekker 😀

  • Reply
   Sarah
   09/05/2019 at 08:26

   Ja, lekker hé! Leuk dat je de burger nu ook thuis kan maken. Wij hebben geen Greenway in de buurt (enkel aan mijn werk) dus handig. 😀 Gisteren nog klaargemaakt haha!

 • Reply
  Tine
  01/05/2019 at 18:09

  Mijn kinderen die graag dieren maar helaas wel graag vlees eten zijn er dol op. Persoonlijk voor mij hoeft het niet naar ik ben er wel blij mee.

  • Reply
   Sarah
   09/05/2019 at 08:27

   Ja, toch wel handig hé!

  Leave a Reply