Onlangs werd ik uitgenodigd om een avondje te gaan koken met Tilda Rice. Ik kende de rijst nog niet en was dus benieuwd om ermee aan de slag te gaan.
Louise De Brabandere ontwikkelde enkele lekkere recepten met de verschillende soorten rijst. Ik vormde samen met Michelle een team en ging aan de slag om rijstkoekjes te maken. Een superlekker gerecht dat je als hapje kan serveren maar ook lekker als lunch! Ik heb ze thuis nog eens gemaakt voor de Paasbrunch en ook daar vielen ze in de smaak.
Ook waren de gevulde portobello’s met halloumi een echte aanrader! Ik had er nog nooit aan gedacht om halloumi over een gerecht te raspen dus dat is zeker iets dat ik ga onthouden voor eigen receptjes. 🙂
Het was een superleuke avond met verrassend lekkere gerechten. Top!
Het recept van deze 2 toppertjes deel ik graag met jullie.
Rijstkoekjes met srirachasausje
Voor 12 koekjes
- 2 zakjes Tilda Lime & Coriander rijst
- 3 lente-ui
- 1 preistengel
- 100 g boerenkool (kan je ook vervangen door wat meer prei)
- boter
- peper en zout
- 1 volledig ei
- 1⁄2 el korianderpoeder
- 6 el bloem (of meer indien grote eieren)
Voor de saus
- 4 el zure room
- 4 el mayo
- sriracha naar smaak
- sap van 1⁄2 limoen
- 1⁄2 teentje knoflook
- zout
Zo maak je het
- Verwarm de rijst volgens de instructies op de verpakking. Maak met een vork los en laat even afkoelen.
- Snij de lente-ui in ringetjes. Snij het groen van de prei, snij overlangs doormidden, was de aarde tussen de bladeren weg en snij in halve maantjes. Rits de boerenkool van de steeltjes, was en snij fijn.
- Verwarm een klontje boter in een grote pan over een middelhoog vuur en stoof de lente-ui 1 min. aan. Voeg de prei toe en roerbak 5 min. verder. Voeg vervolgens de boerenkool toe en bak nog 2 min. verder. Kruid met peper en zout.
- Klop het ei en de dooier los en voeg samen met de groenten en korianderpoeder toe aan de rijst. Meng er de bloem onder. Voeg eventueel extra bloem toe tot je een balletje van het mengsel kan rollen. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak je handen nat en rol het rijstmengsel tot balletjes de grootte van een walnoot. Duw tot een platte schijf.
- Verwarm een klontje boter in een grote pan en bak de rijstkoekjes in enkele minuten aan beide kanten goudbruin.
- Maak ondertussen de saus door de zure room te mengen met de mayonaise, sriracha, het limoensap en tot moes geplette knoflook. Proef en voeg eventueel wat zout toe.
Gevulde portobello’s met halloumi
Voor 6 personen
- 50 g pijnboompitten
- bussel platte peterselie
- 200 g halloumi
- 450 g jonge spinazie
- 2-3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 zakjes Tilda Pilaurijst
- 1 citroen
- geut olijfolie
- 6 portobello
- peper en zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Gril de pijnboompitten in een warme, droge pan over een laag vuur.
- Hak de peterselie fijn. Rasp de halloumi grof en was en droog de spinazie. Versnipper de sjalotjes en plet de knoflook tot moes.
- Verwarm een geut olijfolie in een grote pan of kookpot en stoof de sjalot 1 min. aan alvorens de knoflook toe te voegen. Stoof 1 min. verder en voeg de spinazie toe. Kruid met peper en zout en roerbak tot de spinazie volledig geslonken is. Doe de spinazie in een vergiet en laat eventjes uitlekken.
- Warm de pilaurijst volgens de instructies op de verpakking op en meng er de spinazie, citroenzeste, gegrilde pijnboompitten, platte peterselie en een flinke geut olijfolie door.
- Haal voorzichtig de steeltjes van de portobello’s en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid met peper en zout en vul met het rijst-spinaziemengsel. Werk af met de geraspte halloumi en schuif 10-15 min. in de hete oven, of tot de kaas gesmolten is.
Smakelijk!
Liefs,
Sarah
Recepten door Louise De Brabandere, foto’s door Hannes Vandenbroucke, beide vind je bij https://www.kitchenet.be/
No Comments