2 In healthy dinner

Uitgetest: de Greenway Burger

Deze blogpost bevat een gekregen product.

International Hamburger Day

Op 28 mei, vandaag dus, is het weer Vegan Burger Day. Dat ik al jaren vegetariër ben weten jullie vast al, daarom leek het me leuk om op deze dag de Greenway Burger in de kijker te zetten.
De Greenway Burger werd eind vorige maand gelanceerd en is zowel verkrijgbaar bij Greenway als bij Delhaize.

Greenway – restaurants en meer

Ken je Greenway nog niet? Wel, ze hebben resto’s in Gent, Antwerpen, Leuven en in het station Brussel-Zuid. Ze bieden er een assortiment van vegan lekkers aan waarvan je eigenlijk nooit zou denken dat het om een plantaardige lunch of diner gaat! Denk aan een kebabwrap, curry bowl, burger, Caesar salade, … Naast restaurants hebben ze ook eigen producten zoals in de zomer het vegetarisch barbecue pakket maar ook falafel, gyros, chick’pieces en nu ook de Greenway Burger.

Greenway Burger in het vleesrayon

De Greenway Burger is de eerste plantaardige burger die je in het vleesrayon kan vinden. Het is een burger die smaakt, ruikt en eruitziet als vlees maar hij is 100% plantaardig. Onlangs schreef ik al over de Beyond Burger. Wel, dit is de Belgische variant. De burger werd ontwikkeld door Paul Florizoone en Cedric Hanet van Greenway – dé pioniers van de vegetarische en vegan keuken in België.

Geen vlees dus maar waar wordt de burger dan wel van gemaakt? Wel, de burger is zelfs sojavrij en wordt gemaakt van simpele, plantaardige en grotendeels lokale ingrediënten zoals erwten, rode biet, ui, koolzaad en zonnebloemolie.  De burger wordt dagdagelijks vers geproduceerd in een atelier in Diest en is daarmee 100% Belgisch.

Je kan de burger dus zowel in de Greenway restaurants proeven maar je kan hem ook thuis zelf klaar maken. Bij Delhaize vind je de burger bij de vegetarische producten maar ook zelfs in het vleesrayon. Een goed idee vind ik. Mensen die op zoek zijn naar een hamburger kunnen zo toch verleid worden om deze plantaardige variant eens uit te testen. De stap naar de vegetarische rayon is soms net te groot voor vleeseters.
Wedden dat ze het verschil zelfs niet smaken?

Ik mocht de burger gaan proeven en nam mijn collega mee naar het restaurant in het station van Brussel-Zuid. Deze resto is gericht op take-away (of snel ter plaatse eten) en heeft daardoor wel een andere menukaart die hier specifiek is op afgesteld. We kozen voor de Greenway Burger samen met de potato wedges. Die zijn echt héérlijk erbij! We waren allebei overtuigd, deze burger smaakt echt naar vlees en is super vullend. Echt lekker!

Kenden jullie Greenway al? Gaan jullie de Greenway Burger ook eens proberen?

Liefs,

Sarah

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Evi
  29/05/2019 at 07:41

  Ik wil die burger zeker en vast eens uitproberen 🙂 Die andere heb ik intussen gespot in de Albert Heijn bij ons, maar ik moet wel toegeven dat ik een beetje verschoot van de prijs. Dus hopelijk is deze net ietsje minder duur.

  • Reply
   Sarah
   06/06/2019 at 15:19

   Ik denk het wel! Er zijn ook soms promoties op de vegetarische artikelen bij Delhaize. Eens in de gaten houden. 🙂

  Leave a Reply