0 In healthy lunch

Geproefd en goedgekeurd: scrambled tofu

Het leek me leuk om een nieuwe rubriek te starten op mijn blog ‘Geproefd en goedgekeurd‘. In deze rubriek zet ik recepten in de kijker die ik op een andere blog of Instagramaccount heb ontdekt en helemaal top vind. Ik maak het recept dan ook vaak en kan het jullie zeker aanraden.

Het eerste receptje dat ik graag in de kijker wil zetten is scrambled tofu van Lisa Goes Vegan. Het recept verscheen al bijna 3 jaar geleden op haar blog en ik maakte het ondertussen al heel vaak.

Ideaal als lunch of met nog wat rijst/quinoa/linzen en extra groentjes een lekker avondmaal.
Een lekker recept vol proteïne, groenten en lekker vullend.

Ik weet dat veel niet-vegetariërs nog twijfelachtig staan tegenover tofu omdat het weinig tot geen smaak bevat. Klopt! Je moet er juist zelf smaak aan geven. Dit recept is ideaal om tofu te ontdekken.

Hier vind je het recept.

Mijn aanpassingen

  • ik voeg geen tomatenpuree toe
  • ik gebruik de groenten die ik in huis heb: vaak zijn dit kerstomaatjes, spinazie, courgette, … Ik bak deze mee met de scrambled tofu.

Greenpan Mayflower

Van Greenpan kreeg ik de ‘Mayflower’ pannenset. De pannen passen perfect bij onze keuken door de mooie retrolook van de houten handgrepen en de appelblauw-zeegroene kleur. Ik hou van vintage maar om te koken kies ik toch liever voor nieuwe potten en pannen.

De Thermolon keramische antikleeflaag van Greenpan zou extreem duurzaam moeten zijn dus ik hoop heel lang te kunnen genieten van deze mooie pannen. Alle pannen en potten van Greenpan zijn trouwens zo ontwikkeld dat ze bij overhitting geen giftige stoffen vrijgeven. Top!

Als je één ding weggooit dit jaar, laat het dan die versleten pannen en potten zijn waarover je twijfelt of ze wel nog gezond zijn om in te koken. Weg ermee!

Gaan jullie het recept eens proberen?

Liefs,

Sarah

Deze blogpost bevat gesponsorde artikelen. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de producten. Je vindt op mijn blog enkel producten waar ik 100% achter sta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply