Ik ben helemaal fan van zuurdesembrood de laatste tijd. Mmm, zo lekker en goed vullend. Heerlijk met allerlei soorten (zelfgemaakt) beleg. De combinatie van ricotta en groentenspread is echt een toppertje. Ook handig om een restje ricotta op te gebruiken als je nog wat over hebt van een ander recept.
Ingrediënten
- 2 sneetjes zuurdesembrood
- ricotta
- een handje (diepvries)erwtjes
- een handje postelein
- olijfolie, peper & zout
- pijnboompitten & hennepzaad
Zo maak je het
- Smeer de ricotta op het zuurdesembrood.
- Dompel de diepvrieserwtjes onder in warm water zodat ze ontdooien. Je hoeft ze niet te koken.
- Was de postelein en mix deze samen met de erwtjes tot een spread. Doe er wat olijfolie bij zodat de structuur beter smeerbaar wordt.
- Kruid de erwten-posteleinspread met peper en zout naar smaak.
- Smeer de erwten-posteleinspread uit op de ricotta.
- Werk af met wat extra blaadjes postelein, peper, hennepzaad en pijnboompitten.
Smakelijk!
Liefs,
Sarah
No Comments