No bake cookies? Ja, je hoort het goed. Deze koekjes worden niet gebakken. Ze gaan namelijk in de diepvries. Ideaal als je geen oven hebt. Het zijn ook zo wat de lekkerste koekjes die ik al heb gemaakt. Er zit een echte crunch aan wat ze heerlijk maken!
Het recept komt van De Groene Meisjes. Je vindt het hier. Alle eer gaat dan ook naar hen.
Ik heb het recept wel wat aangepast naar eigen smaak:
- Ik gebruikte minder pindakaas. Zeker geen 125 gr. Je kan zelf een beetje zien hoeveel je moet gebruiken zodat het een lekker sticky geheel wordt samen met de boekweitkorrels.
- 170 gram maple syrup vond ik heel veel. Ik gebruikte 100 gram en dit was eigenlijk nog te veel. Ik zou je aanraden om eerst het mengsel van de boekweitkorrels en pindakaas te maken en dan te kijken hoeveel maple syrup je juist nodig hebt. Je hebt enkel genoeg nodig om het geheel te omhullen met een chocoladesmaakje.
- Het vanillepoeder liet ik weg
Ik bewaarde de koekjes in de diepvries. In de koelkast vond ik ze wat te plakkerig.
Laat het koekje enkele minuutjes liggen (ja, moeilijk, ik weet het :d) voordat je het opeet. Zo is het niet té hard of té zacht. En nu smullen maar!
Liefs,
Sarah
No Comments