Marlène® appels daagde me uit om aan de slag te gaan met hun appels. Ze organiseerden een wedstrijd waarbij je een reis kan winnen naar Zuid-Tirol met 3 van je volgers. Check! I’m in! 😉
Zoals jullie weten hou ik van gezonde én makkelijke gerechten. Sinds ik mijn levensstijl helemaal heb omgegooid naar een gezond eetpatroon werd het mij duidelijk dat gezond eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn of veel tijd in beslag te nemen.
Daarom koos ik nu ook voor een lekker gezond recept dat klaar is in 1, 2, 3. Het warme weer van de afgelopen week zat er ook voor iets tussen. Want warm weer staat gelijk aan ijsjes, toch? 😉
Ingrediënten
Voor 6 ijsvormpjes
- 1,5 appel
- 8 eetlepels sojayoghurt
- 1 theelepel matcha
Zo maak je het
Kies voor een zoete appel. Ik koos voor de allerzoetste appel die Marlène® appels in het assortiment heeft; de Fuji. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij in stukjes en gooi ze in de blender.
Voeg 8 eetlepels sojayoghurt en 1 theelepel matcha toe. Blend alles goed.
Giet het mengsel in de vormpjes en zet ze enkele uren in de diepvriezer. Klaar om te smullen!
Tip: heb je geen zin om enkele uren op je ijsjes te wachten? Het mengsel is ook lekker als een smoothie! 🙂 Lekker verfrissend op een warme lente/zomerdag!
Tip 2: krijg je de ijsjes wat moeilijk uit hun vormpjes? Week ze dan kort in wat warm water.
Hebben jullie ook zo genoten van de eerste warme dagen afgelopen week?
Liefs,
Sarah
No Comments