Samenwerking
Hebben jullie deze zomer ook zoveel bessen kunnen oogsten? Bramen, frambozen, aardbeien, bessen, … Het mooie zomerse weer zal er wel voor iets tussen gezeten hebben. Ik heb een heleboel bramen ingevroren om later nog van te kunnen smullen. Nu de koudere dagen eraan komen vind ik het lekker om deze even op te warmen in de oven en lekker van te genieten als ontbijt of snack. Omdat bramen wat zuurder zijn zoet ik het fruit met wat stevia. Ik kreeg van Pure Via de kristalkorrel opgestuurd en gebruikte deze hiervoor. Deze is bestand tegen hoge temperaturen en dus perfect voor in de oven.
Ingrediënten
- Mengeling van fruit (vers of diepgevroren)
- Theelepel stevia
Voor de boekweitgranola (1 grote pot)
- 150 g boekweit
- Een klein handje gemengde noten
- Een klein handje gemengde zaden en pitten
- Een klein handje rozijnen
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel ahornsiroop
- Eventueel een theelepel kaneel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de boekweit in een kom. Hak de noten grof. Doe deze samen met de pitten en zaden bij de boekweit.
Verwarm de kokosolie zodat deze lopend wordt en doe er de ahornsiroop bij. Meng deze door de boekweit en doe er eventueel wat kaneel bij naar smaak. Verspreid de boekweit op een bakplaat en plaats 15 minuutjes in de oven totdat de granola mooi goudbruin ziet. Laat afkoelen op de bakplaat en doe er achteraf nog wat rozijnen bij. Je kan de granola een goede tijd bijhouden in een luchtdichte pot. Ik maak elke week een grote pot voor bij het ontbijt.
Vul een ovenschaaltje met zomerfruit en zoet deze met een theelepel stevia. Zet een kwartiertje in de oven op 175 graden. Doe er daarna de boekweitgranola bij en eventueel wat (plantaardige) yoghurt.
Smakelijk!
Liefs,
Sarah
4 Comments
Cathy Dauw
24/09/2018 at 10:45Hoi
Waar vind je boekweit aub
Ziet er heerlijk uit
Sarah
25/09/2018 at 09:22Hi Cathy! Ik koop boekweit bij Pit-Pit online. Echt een leuke webshop waar je allerlei noten, zaden, rijst, … kan kopen. Maar je kan boekweit ook zeker in een biowinkel vinden. Groetjes!
Dorien
24/09/2018 at 16:09Klinkt goed! Hier zit de vriezer vol kersen. Wij hebben een oude, grote kersenboom in de tuin. Dit jaar was er inderdaad meer fruit dan anders. Zo veel zelfs, dat we dit jaar veel meer hebben laten hangen voor de vogels. Ze zullen blij geweest zijn! 😉 Ik ben altijd een beetje terughoudend met stevia in gebak wel. Maar ik wist helemaal niet dat er een hittebestendige versie van bestond. Ik ga dat zeker eens proberen! 😉
Sarah
25/09/2018 at 09:24Ja, handig hé dat deze ook in een gebak kan. Ik gebruik de stevia ook in een pannenkoeken en bv. ook om appelmoes wat te zoeten… Lekker! 🙂 Zo leuk dat je een kersenboom hebt! We hebben er ook 1 in onze nieuwe tuin maar we waren net op vakantie toen ze goed rijp waren… De vogels waren er vlug mee weg haha! Maar toch ook wel wat kunnen van eten. Zo lekker. Mijn favoriet fruit. 🙂 Groetjes!