Opgepast! Van deze blogpost ga je watertanden. 🙂
Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd om een chocoladeworkshop te volgen bij Marijn Coertjens in Gent. Never say no to chocolate, dus ik trok met veel plezier naar Gent. 🙂
Belgian Chocolate Master
Marijn is Belgisch kampioen chocolatier en won brons op de World Chocolate Masters. Als je zijn chocoladekunstwerken ziet begrijp je wel waarom. Zo’n prachtwerken!
Marijn leidde de afgelopen 5 jaar de chocolade-afdeling in een luxehotel in Hong Kong. Zijn vrouw Christa, wie ook patissier/chocolatier is stapte ook mee in dit avontuur.
Chocoladeworkshop
Tijdens de workshop werden de pralines helemaal ‘from scratch’ gemaakt. Marijn en zijn vrouw Christa maakten alles zelf: de praliné, vulling, afwerking, … Elke praline heeft een verhaal. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Tijger’ praline. Deze wordt afgewerkt met een tijgermotief. Hierbij verwijzen ze naar het Indisch subcontinent waar de dieren leven maar het is ook de herkomst van de Indische Chai thee die in de praline verwerkt zit. Chai pralines? Yes please!
Marijn praatte met zoveel passie over zijn job. Echt boeiend om naar te luisteren. Je ziet echt dat hij zijn hart in zijn chocoladewerkjes en patisserie legt.
Ik heb het normaal gezien niet zo voor pralines met een speciale vulling maar deze waren echt héérlijk. Ik proefde gewaagde combinaties die me zeker konden bekoren.
Smullen in Gent
Recent opende Marijn en zijn vrouw Christa hun eigen zaak in Gent. De toonbank ligt vol pralines, taartjes en andere patisserie. Om vingers bij af te likken! Wanneer je de zaak binnenstapt zie je dat een glazen wand het atelier van de winkel scheidt. Zo zie je Marijn en Christa elke dag druk in de weer.
Praktisch
Burgstraat 151, 9000 Gent
Meer info vind je hier.
No Comments