0 In Foodie hotspots/ happy food

Hotspot: Verpakkingsvrije winkel Robuust – Antwerpen

Een tripje naar een verpakkingsvrije winkel stond al lang op mijn to do list. Zo jammer dat er bij ons zo geen winkels in de buurt zijn. Toen we een dagje naar Antwerpen gingen stond het adres van de verpakkingsvrije winkel Robuust genoteerd in mijn gsm en gingen we op zoek naar de winkel.

Bij een verpakkingsvrije winkel breng je zelf je potjes mee of koop je ter plaatse herbruikbare bokaaltjes. Ik bracht 6 bokaaltjes mee en had achteraf spijt dat ik er niet meer meehad want er was zoveel lekkers! Je vindt er allerlei noten, zaden, gedroogde vruchten, couscous, quinoa, bouillon, meel… Noem maar op. Je vindt er ook seizoensgroenten van de lokale bioboer.

Hoe werkt het winkelen bij zo’n winkel nu?

  • Je brengt je eigen bokaaltjes/potjes mee of koopt ter plaatse een herbruikbare bokaal.
  • Je weegt de bokaal zelf op een weegschaal, print het gewicht af en plakt dit op de bokaal.
  • Je vult de bokaal met lekkers.
  • Als je gedaan hebt met winkelen worden de gevulde bokalen aan de kassa gewogen. Het gewicht van de bokaal wordt dan van de prijs afgetrokken.
Ik kocht er de lekkerste pompoenpitten ooit, gedroogde banaan, rode quinoa, volkoren couscous, groentebouillon en noten omhuld met pure chocola. Alles was héérlijk en echt niet duur!
In Brussel is er ook een verpakkingsvrije winkel waar ik zaterdag een bezoekje aan ga brengen. Je kan er ook brunchen. Héél benieuwd!
Hebben jullie al bij zo’n winkel boodschappen gedaan? Wat vonden jullie ervan?
Liefs,
Sarah

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply