0 In happy food/ healthy breakfast

Mijn 3 favoriete Maca Cacao ontbijtjes

Ik mocht van Purasana een superfood uit hun gamma uittesten en was blij verrast toen de Maca Cacao Powder Mix in mijn bus zat. Je kent de Purasana producten waarschijnlijk wel. In je plaatselijke biowinkel vind je ze zeker terug.
Ik had al van Maca gehoord maar had het nog nooit gebruikt. Maca is een knolgewas dat in de Andes groeit. Het wordt gedroogd en gemalen op een traditionele manier om de kostbare vezels en koolhydraten te behouden. Maca is een ondersteuning tijdens fysieke en intellectuele prestaties en een bron van energie. Ideaal dus voor mijn actieve levensstijl.
Door het toevoegen van cacao en lucuma aan maca wordt de minder aangename smaak van maca geneutraliseerd. Als je aan de powder mix ruikt heeft het een beetje een rare geur vind ik, maar de smaak is heel lekker. Je kan er verschillende lekkere ontbijtjes mee maken. Ik geef je alvast mijn 3 favorieten.
Havermout met Maca Cacao, banaan, rozijntjes en kokospoeder
 
Maak 40 gr havermout klaar in 200 ml sojamelk. Laat even koken en roer regelmatig zodat het lekker romig wordt. Voeg 2 koffielepels Maca Cacao toe en laat nog even pruttelen. Doe het in een kommetje en voeg banaan, rozijntjes en kokospoeder toe. Smakelijk!
Maca Cacao smoothie met banaan en havermout
 
Doe 40 gr havermout, 1 banaan, 2 koffielepels Maca Cacao en sojamelk in de blender. Als de smoothie te dik is kan je nog wat extra sojamelk toevoegen. Giet de smoothie in een lekvrije beker en je hebt een heerlijk ontbijtje voor op de trein!

Boekweitpap met Maca Cacao


Het moet niet altijd havermout zijn. Boekweitpap is een lekkere afwisseling en kan je het de avond voordien klaarzetten. Doe 40 gr boekweitkorrels, 150 ml sojamelk, 1 banaan en 2 koffielepels Maca Cacao in een bokaaltje. Sluit goed af en laat een nachtje in de koelkast staan. ‘s Morgens voeg je je favoriete toppings toe zoals bv. granola, kokosvlokken, rozijntjes, cacao druppels, …

Voegen jullie soms Maca toe aan jullie ontbijt? Aanraders van receptjes zijn steeds welkom. 🙂
Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply