0 In happy food

OR Coffee Challenge

Workshop cupping

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd voor een workshop ‘cupping’ bij OR Coffee Roasters. Ik wist toen eigenlijk helemaal niet wat cupping inhield en was dus echt benieuwd. Tijdens ‘cupping’ leer je de kwaliteit van verschillende koffies op een objectieve manier te beoordelen. We hebben toen 6 koffies geproefd waarvan 1 niet van hen was. Het was echt opmerkelijk hoe verschillend de andere smaakte.

Coffee challenge

We kregen die avond huiswerk mee naar huis en werden nl. uitgedaagd om een maand lang enkel voor OR Coffee te kiezen. Daarna werden we gevraagd om onze ervaring te delen.
Na enkele keren OR Coffee te drinken merkte ik al direct het verschil met andere koffie. Deze koffie had zoveel smaak en kon ik zelfs gewoon zwart drinken terwijl ik vroeger veel (plantaardige) melk bij mijn koffie deed. De koffie heeft totaal geen bittere nasmaak zoals sommige andere koffies. Ik was direct verkocht en drink sindsdien mijn koffie steeds zwart. Het mysterie was ook direct opgelost waarom ik een hele tijd geen koffie meer lustte. We kochten namelijk vroeger koffiebonen die we lieten fijn malen en zijn daarna overgestapt op een supermarktmerk. Het verschil in smaak is echt zo groot!

Misverstanden over koffie

Toevallig zag ik bij Anke in de week van de workshop enkele weetjes voorbijkomen over koffie die ik nog niet kende. Anke is voedingsdeskundige en coacht mensen in een gezonde levensstijl. Ik leerde haar onlangs kennen tijdens een workshop over Scandinavisch koken van Dagny Ros.

Ik dacht namelijk vroeger altijd dat koffie slecht was voor de gezondheid. Verslavend enz… Maar koffie blijkt één van de meest misbegrepen dranken te zijn. Onderzoek toont net aan dat 3 tot 5 kopjes gefilterde koffie per dag gezondheidsvoordelen heeft. Als je dagelijks koffie drinkt is er zelfs een lager risico op hartziekten, beroertes en diabetes. Het draagt bij tot je dagelijkse vochtinname en helpt ook bij concentratie. Opgelet: het gaat hier wel enkel om gefilterde koffie.
Sommige mensen zijn wel gevoeliger aan caffeïne dan anderen. Ze kunnen er slecht van slapen of krijgen hoofdpijn als ze geen koffie meer drinken. Dat voelt ieder het best voor zichzelf aan.

Drinken jullie elke dag koffie? Merken jullie een groot verschil tussen verschillende soorten koffie?

Liefs,

Sarah

Coffee challenge

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply