0 In happy food/ review

Review: Inspiralized

For English scroll down
Ik was zeer benieuwd naar het kookboek ‘Inspiralized‘ van Ali Maffucci. Courgetti (pasta gemaakt van courgette) kent iedereen ondertussen wel en staat bij ons ook regelmatig op het menu. Toch geraakte ik niet verder dan deze groente bij het gebruik van mijn ‘spiralizer’. Ik keek er dus naar uit om mijn horizonten wat te verruimen met dit boek.
Het boek staat boordevol recepten met ‘spaghetti’ van groenten maar ook met ‘groentenrijst’. Ik heb een simpele spiraalsnijder waar ik enkel dunne en dikkere spaghetti mee kan snijden, dus gebruikte ik de rasp van mijn keukenmachine om de groentenrijst te maken. Het enige nadeel van het boek is dat ze een speciale spiraalsnijder gebruikt en over de verschillende mesjes spreekt in de recepten. Eenmaal je door hebt welk mesje welke vorm snijdt is het helemaal niet moeilijk.
Ik maakte zowel avondeten, lunchgerechtjes als ontbijt. En ze waren allemaal even lekker!
De gerechten zijn snel klaar en je hebt er niet een heleboel ingrediënten voor nodig. Er staan ook verrassende combinaties van fruit en groenten in. Ik heb nog een heleboel sticky notes in het boek plakken, dus heb nog wel wat inspiratie voor de komende weken. 🙂
Het eerste gerecht dat we maakten was de wortelspaghetti met cashewsaus. Echt een aanrader! Gaan we zeker nog maken.
Wist je dat je ook de steeltjes van broccoli kan ‘spiralizen’. Zero waste! That’s how we like it. 🙂

Komkommernoedels zijn een ideale lunch. Ik vulde het aan met een restje pasta, kerstomaatjes, feta en kikkererwten.

Een verrassende lunch was geraspte appel, kiwi, maïs en een honingmuntdressing. Ook weer een toppertje.

 

Als ontbijt maakte ik eens iets helemaal anders. Chocoladepannenkoeken gemaakt van zoete aardappel. Ook weer super lekker! Mijn vriend geloofde niet dat de pannenkoek van zoete aardappel gemaakt was. 🙂

Een zomerse lunch van aardbei, avocado, komkommernoedels en een limoendressing stond ook nog op het menu. Als ik het zo zie krijg ik terug honger. 🙂

Staat bij jullie ook soms spaghetti of rijst van groenten op het menu?

Liefs,

Sarah

Inspiralized – Ali Maffucci

Uitgeverij: Manteau
ISBN: 9789022332405

Prijs: 22,50var bol_pml={“id”:”bol_1461736710196″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000052813093&”,”site_id”:”41062″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Inspiralized”,”link_subid”:”review”,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

——

I’m also writing this review in English because the book is also published in English of course. 🙂

I was very curious about the cookbook ‘Inspiralized’. Almost everybody already knows zucchini pasta and we also put it on our menu often. But it seems I was stuck with zucchini to spiralize, I didn’t have inspiration to use other vegetables. This book has broaden my horizons, I discovered you can spiralize so many different vegetables!

The book is full of recipes with ‘spaghetti’ made of vegetables but also ‘vegetable rice’. I have a very simple ‘spiralizer’ at home that can only make 2 types of spaghetti, so I used the grater of my kitchen robot to make the vegetable rice.
The only disadvantage of the book is that it uses a special kind of spiralizer. But once you know which kind of knife in the book cuts which form, you’re all set to go!

I made dinner, lunch & breakfast & to be honest, it all tasted delicious! The recipes are easy to make, fast and you don’t need a lot of ingredients. There are also some very surprising combinations
of fruit & vegetables that I really liked. I recommend this book to everyone who wants to incorporate more veggies in their week menu & don’t want it to take a lot of time.

The first dish that we made was carrot spaghetti with cashew sauce. Yum!

Did you know that you can also spiralize the stem of broccoli? Zero waste! That’s how we like it!

Cucumber noodles are ideal for an easy lunch. I ate some leftover pasta with it, cherry tomatoes, feta & chickpeas.

A surprising combination of fruit & veggies was apple, kiwi, corn & salad with a honey mint dressing. Delicious!

For breakfast I tried something totally different; chocolate pancakes made of sweet potato. Again super yum! My boyfriend didn’t believe me when I told him that the pancakes were made of sweet potato. 🙂

A lunch with summer feeling was also on the menu: cucumber noodles with strawberries, avocado & lemon dressing. Mmm! The colorful photo says it all.

Do you also sometimes make spaghetti or rice from vegetables?

Love,
Sarah

var bol_pml={“id”:”bol_1461674612495″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000052813093&”,”site_id”:”41062″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Inspiralized”,”link_subid”:”review_foto”,”image_size”:true,”image_position”:”middle”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply