0 In happy food

Review kookboek: Bazaar – Sabrina Ghayour

Vegetarische recepten uit het Midden-Oosten

Ik kreeg het kookboek ‘Bazaar’ – Vegetarische recepten uit het Midden-Oosten door Sabrina Ghayour opgestuurd. Bij het doorbladeren van het boek was ik meteen enthousiast want alles zag er zo lekker uit! Je zag direct dat het andere gerechten waren dan anders dus ik keek er naar uit om ermee aan de slag te gaan in de keuken.

Ik kende de auteur nog niet en zocht even wat informatie over haar op. Ze heeft al 3 andere boeken geschreven; Feasts, Sirocco en Persiana. Dit waren geen vegetarische kookboeken maar haar Iraanse roots staan hier wel telkens in het middelpunt.

In ‘Bazaar’ bundelt ze recepten voor lichte bites, gerechten om te delen, soepen, deegwaren, salades, hoofdgerechten, bijgerechten en zoete lekkernijen. Ze heeft dit boek niet enkel voor vegetariërs geschreven maar voor alleseters. Bij al deze gerechten ‘mis je niets’. Het zijn lekkere volwaardige vegetarische gerechten, waarbij je zeker geen stuk vlees of vis mist.

Drie heerlijke gerechten vol smaak uitgetest

De gerechten die ik maakte waren de volgende;

  • Kikkererwtenköfte
  • Freekehbeignets met feta & lente-ui
  • Zoeteaardappelgratin met kokos & tijm

Hoe lekker klinkt dat! 🙂

De 3 gerechten hadden superveel smaak en bevatten lekkere kruiden maar toch had je niet het gevoel dat je speciaal naar bepaalde ingrediënten op zoek moest gaan. We hadden de ingrediënten telkens gewoon in huis.

Ook duurde het helemaal niet lang om de gerechten te maken. Voor de kikkererwtenköfte mengden we alle ingrediënten in de keukenrobot. Easy does it! We bakten de köfte in de oven waardoor we geen vetstof moesten toevoegen en ik vind dat ook altijd makkelijk, je moet er niet naar omkijken op een drukke avond. 😉 Ik maakte er nog een rijstsalade bij met paprika en boontjes. Lekker!

Ook de zoeteaardappelgratin met kokos & tijm was superlekker. Zoete aardappel maken we meestal geroosterd in de oven of gepoft. Dit was eens iets heel anders en superlekker!

De freekehbeignets maakten we deze week tijdens de hittegolf. Lekker bij een fris slaatje. Ook lekker als hapje trouwens op een feestje! Kennen jullie freekeh al? Het is een tarwe die een lekkere nootsmaak heeft. Ik heb deze vorige jaar leren kennen en maak het vaak.

Ook hier moest ik de ingrediënten terug gewoon bij elkaar mengen en dan beignets vormen. Dit doe je d.m.v. 2 lepels. Het duurt wel even maar je hebt dan ook een hele berg nadien. 😉 Ik bakte de beignets in wat plantaardige olie in een Greenpan. Superhandig want deze pannen hebben een hele goede antiaanbaklaag waardoor ze supermakkelijk bakten zonder aan de pan te kleven.

Ik vond alle gerechten heerlijk en zal zeker nog heel wat recepten uitproberen! Ik vind het boek een echte aanrader omdat het gerechten met veel smaak bevat en ook omdat het eens gerechten zijn die je niet in andere boeken tegenkomt. Een aanrader voor vegetariërs maar zeker ook voor flexitariërs en iedereen die graag wat vaker vegetarisch wilt eten.

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply