0 In happy food/ review

Review: kookboek Echt (w)eten

Ik mocht aan de slag gaan met het kookboek ‘Echt (w)eten’ en leerde een heleboel nieuwe ingrediënten kennen. Het boek heeft even blijven liggen omdat ik op zoek moest gaan naar deze nieuwe ingrediënten: mirin, shoyu, … ik had er nog nooit van gehoord. Nu ik ze in huis heb gebruik ik ze in veel gerechten. Lekker!

In het boek spelen granen, bonen, zaden en groenten de hoofdrol. Dit past perfect bij een gezonde levensstijl en eet ik ook heel graag. Ik was dus zeker benieuwd naar het boek!
Je vindt er enkele basisrecepten in zoals pikante sesamolie, gembersap en veganaise en verder is het boek opgedeeld per seizoen. Handig dus om seizoensgroenten uit te kiezen.

Deze gerechten maakten we klaar

Ik wou al een tijdje zelf crackers maken en vond in dit boek een recept voor lijnzaadcrackers. Ze waren echt héérlijk en helemaal niet moeilijk om te maken. En ze waren echt krokant, mmm!
De erwtenhumus die bij dit recept paste was verrassend en ook weer heerlijk. Echt een aanrader als je eens een speciale humus wilt maken. En ook weer in 1-2-3 klaar. Zo hebben we het graag. 🙂

De pasta met zeewierpesto was asboluut ons favoriet gerecht. Eens iets helemaal anders. Mijn vriend was er ook dol op en vraagt nu bijna elke week om het te maken. 😉 De ingrediënten heb je eigenlijk bijna altijd in huis, even in de mixer en je pesto is al klaar. Het wordt o.a. gemaakt met nori-vellen. Ik kocht hier een grote verpakking.

Springrolls maak ik graag eens in het weekend als ik wat meer tijd heb. Vroeger koos ik altijd voor rauwe groentjes maar in dit boek vond ik een recept voor springrolls met gesauteerde groentjes. En eerlijk, deze waren nog lekkerder dan met rauwe groentjes! Mmm, krijg er zo al terug zin in.

Verder maakten we ook pad thai en linzencurry uit het boek. Ook weer verrassende gerechten die we voordien nooit maakten en nu regelmatig op het menu staan.
De falafelwafel viel jammer genoeg uiteen in het wafelijzer. Hiervoor moeten we nog eens een 2de poging wagen. 🙂

Beoordeling van het boek

  • Het boek is mooi vormgegeven.
  • Verrassende gerechten. Echt eens iets anders dan anders.
  • Ingedeeld volgens de seizoenen.
  • Achteraan het boek vind je een verklarende woordenlijst voor de ingrediënten die je niet kent. Was zeker nuttig voor mij. 😉
  • De focus ligt op bonen, zaden en granen. Ingrediënten die in sommige andere kookboeken wel eens vergeten worden.
  • Je leert nieuwe ingrediënten kennen. Je moet wel eerst even op zoek gaan naar deze zaken maar eenmaal je ze in huis hebt kan je ze voor verschillende gerechten gebruiken. Ik vond de meeste ingrediënten trouwens gewoon bij Delhaize…
 
Echt (w)eten – Gezond koken volgens de vijfseizoenskeuken
Viviane Van Dijck & Rik Vermuyten
Uitgegeven door Lannoo
Verkrijgbaar voor 24,99 €. Verkrijgbaar in de boekhandel en ook hier.
Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply