2 In happy food/ uitgetest

Review: kookboek ‘Real food’

Real food
Een tijdje geleden ontving ik het boek ‘Real Food’ in mijn brievenbus. Altijd een feestje om nieuwe kookboeken te doorbladeren. Het boek sprak me aan omdat het het recepten en technieken bevat waarbij je de basis van een gerecht zelf gaat maken. Weg met pakjes en zakjes en gewoon van scratch beginnen. Ook de techniek ‘fermenteren‘ komt uitvoerig aan bod, welke ook mijn aandacht trok. Op het einde van de zomer hadden we soms een overvloed aan groenten uit de moestuin. Handig om te leren fermenteren en zo maanden na de oogst nog te kunnen genieten van je groentjes.

Wat maakte ik al uit het boek?

Knoflookolie

Deze is echt super om te gebruiken! Zowel de knoflook als de olie zijn lekker in allerlei gerechten. Ook lang te bewaren in de koelkast.

Real food_1Real food_2
Ricotta

Ik kocht rauwe melk bij Linked Farm en maakte er ricotta mee. Dit is heel makkelijk zelf te maken.

Gefermenteerde rode kool

De kool staat klaar in een weckpot maar ik moet er wel nog van proeven. Zeer benieuwd! Bij de aankomende oogst zal ik zeker meer groenten gaan fermenteren. Een handige manier om voedselverspilling tegen te gaan.

Real food_3

Wat wil ik zeker nog gaan maken?

  • Kefir
  • Labneh
  • Notenboter (ik heb eindelijk een keukenrobot met krachtige motor, yes! :-))
  • Mosterd
  • en nog veel meer groenten gaan fermenteren

Wat vind ik van het boek?

  • Eens een ander kookboek door de vele technieken die worden uitgelegd. Tof!
  • Mooi vormgegeven.
  • De technieken worden stap-voor-stap uitgelegd a.d.h.v. duidelijke (en mooie) foto’s.
  • Je hebt geen ingewikkelde keukenapparatuur nodig om de recepten te maken.
  • Fijn om mee aan de slag te gaan en de pakjes en zakjes aan de kant te laten.
  • Soms is het wat zoeken naar de ingrediënten. Bv. rauwe melk (ik had er nog nooit van gehoord) om ricotta te maken. Bij de boeren vind je dit dus wel. 🙂

Real Food

Auteur: Kate Walsh
Uitgeverij: Terra Lannoo
Pagina’s: 216
Waar kopen?: o.a. bij Bol.com of bij je boekhandel

Fermenteren jullie soms groenten? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Carolien - On a Healthy Adventure
    06/02/2017 at 14:18

    Dat ziet er wel een leuke kookboek uit!
    Oh, labneh wil ik zelf ook eens maken.
    Wat voor blender heb jij? Ik ben aan het rondkijken voor een eentje, want met mijn keukenrobot lukt notenboter maken niet.

    • Reply
      Sarah
      07/02/2017 at 08:34

      Ik heb de Philips HR 7777. Ik moet ‘m nog wel wat uittesten. Falafel, pesto, … zijn supermakkelijk om ermee te maken. Dadels en noten moet ik nog eens proberen maar mag normaal geen probleem zijn met 1300 W. 🙂 Had er goede dingen over gehoord. 🙂

    Leave a Reply