0 In happy food

Something about food tag

Bij Uit Pauline’s Keuken las ik de ‘Something about food tag’. Het leek me wel leuk om deze ook eens in te vullen. Uit Pauline’s Keuken is trouwens een aanrader voor allerlei lekkere receptjes! Ik volg haar op Instagram en doe er heel wat inspiratie op.

Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?
Pasta! Maar dan elke keer anders wel. Zoveel mogelijkheden! Het liefst met heel veel groentjes en een lekkere zelfgemaakte tomatensaus.

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?
Plat water, jup. 🙂 Soms ook eens een Looza maar dat hebben ze niet altijd op de kaart staan.
Sinds we terugkwamen van Valencia heb ik besloten om geen frisdrank meer te drinken. Toen we daar een weekje op vakantie waren heb ik ZOVEEL frisdrank gedronken (Coca-cola, Fanta, Ice Tea, …) dat het precies een verslaving werd. Toen we thuis kwamen had ik mij voorgenomen om 3 weken geen frisdrank meer te drinken. Ik had ergens gelezen dat als je 3 weken zonder kan, je van je verslaving af bent. En het is gelukt! En sindsdien heb ik geen frisdrank meer gedronken en ik mis het helemaal niet. 🙂 .
Alcohol drink ik ook niet meer. Omdat ik het sowieso al zo weinig dronk voelde ik het meteen… En dat was niet altijd aangenaam. 🙂 Dus drink ik het gewoon niet meer.

Wat was vroeger je lievelingseten?
Spaghetti. Mijn papa kan echt de beste spaghetti maken. Vroeger stond dit bijna elke week op het menu denk ik.

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Ik heb deze ochtend ontbeten met havermoutpannenkoeken. Heel lekker! Ik maakte ze voor de eerste keer en ben fan. Ik nam ze koud mee op de trein en at ze met wat Alproyoghurt amandelsmaak, cacao nibs, rozijntjes en een banaan. Een heel vullend ontbijtje waar je enkele uren zeker mee vol zit. En het leuke; ik heb er nog een hele hoop voor de volgende dagen. 🙂

Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe?
Ik zou graag meer naar een specifiek vegetarisch restaurant gaan. In Valencia gingen we naar het resaurant ‘Copenhagen’ en dit was gewoon fantastisch! Je kan zoveel lekkers doen met een vegetarisch gerecht. Jammer dat de vegetarische gerechten in een gewoon restaurant meestal gewokte groenten zijn of een slaatje met geitenkaas. Daarvoor ga ik niet op restaurant. 🙂

Gazpacho als voorgerecht bij Copenhagen

Wat lust je écht niet?
Hmm, ik lust redelijk veel. Even denken… Rode kool en zuurkool.

Om welk gerecht sta jij bekend?
Het laatste jaar heb ik allerlei gezonden dingen uitgeprobeerd zoals yoghurt citroencake, brownies van dadels, speculaasbananenbrood met moerbeien. Vooral voor deze 3 heb ik complimentjes gekregen.

Speculaasbananenbrood met moerbeien

Chips of chocolade?
Vroeger at ik liever chips, Pringles in het bijzonder. Maar de laatste tijd geniet ik meer van chocolade. Bij chips kan je moeilijk stoppen vind ik, terwijl je bij chocolade echt geniet van je stuk.

Wat eet jij het liefst in de bioscoop?
Goh, eerlijk gezegd ga ik niet meer naar de bioscoop. We kijken liever thuis een film op Netflix bijvoorbeeld. Maar als ik zou gaan zou ik het liefst een zakje met zure snoepjes nemen.

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat?
Olijven! Dat is echt iets dat je als kind niet lust en later heerlijk vindt, nee? Bij mij toch. 🙂 Ik hou van olijven! Op de markt van Anderlecht kan je voor 1 euro 250g olijven kopen en je hebt er tientallen smaken. Lekker! In de lente ga ik zeker nog eens naar die markt om ook achter zomerfruit te gaan. Een grote watermeloen, mmm, het water komt me al in de mond. 🙂

Vis of vlees?
Ik eet sinds meer dan een jaar geen vlees meer. Vis eet ik nog soms eens maar denk erover na om het ook helemaal af te schaffen. Maar ik zit nog met twijfels. Misschien dat ik dit in de toekomst wel nog doe. Misschien niet…

Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken?
Meer smoothies! Ik ben nog op zoek naar lekkere receptjes. Ik gooi soms wat dingen bij elkaar in de blender maar dat geeft niet altijd een lekker resultaat. 😉

Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Havermout! Ik had het nog nooit gegeten voor 2015 maar zou het nu elke dag kunnen eten! Ik maak het klaar in sojamelk, met rozijntjes, amandelnootjes en een banaan. Nu ik terug aan het werk ben staat het minder vaak op het menu omdat ik soms ook in de trein eet.

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?
Voorgerechtjes zijn vaak het lekkerst in een restaurant vind ik. En vaak zo mooi gepresenteerd.

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?
Als ik snoep eet is het eerder zuur. Zure beertjes of zure matten ofzo…

Vul gerust ook de vraagjes in als je dit graag doet.

Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply