2 In happy food

Spread the love met Wonky dips

IMG_8098
Een tijdje terug werd ik uitgenodigd op het lanceringsevent van Wonky. Wonky? Ik moest het even opzoeken want had er nog niet van gehoord. Het ging om dips gemaakt van geredde groenten. Wat een superinitiatief! Naar zo’n evenement ga ik met veel plezier naartoe.

Wonky dips

We werden verwend met lekkere gerechtjes waarin de Wonky dips steeds verwerkt waren. Mmm, lekker! Ik vind het super dat het niet enkel als een dip wordt gepresenteerd maar ook als een lekkere troef bij een slaatje, warme maaltijd of als spread op de boterham. De madame achter Wonky, Helena, haar papa maakte trouwens zelf het zuurdesembrood voor deze avond. Waw!

Je hebt 2 smaken dips: paprika en wortel. De paprikadip wordt gemaakt van verse gele paprika’s en tomaat, en de worteldip van verse gele wortels. De worteldip is mijn absolute favoriet.

IMG_8087
IMG_8089
IMG_8099

Tegen voedselverspilling

Wereldwijd wordt 1/3de van al het voedsel verspild. Slik! 45% van groenten en fruit belandt in de vuilbak. Denk maar aan beschadigd fruit maar jammer genoeg wordt er ook veel verspild om esthetische redenen. Kromme komkommers, rechte bananen, tomaten  met een anomalie aan, … ze worden allemaal uit de winkelrekken geweerd. Zo jammer!

Gelukkig zijn er steeds meer initatieven die een halt willen toeroepen aan deze voedselverspilling. Denk maar aan de ‘gekke groenten’ die Delhaize soms aanbiedt, Kromkommer soep en nu ook de Wonky dips.

Wonky werkt samen met Belgische bedrijven in de voedselverwerkende industrie om hun verse voedseloverschotten een tweede leven te geven. Ze redden tomatenpoepkes, broccolistronken, basilicumsteeltjes, een teveel aan groenten met minder populaire kleuren, …

IMG_8091

Bij jou in de buurt?

Wil je de Wonky dips ook eens proeven? Je vindt ze vooral in de omgeving van Gent maar ondertussen breiden ze ook uit. Hier vind je alle verkooppunten.

IMG_8101
IMG_8103

Een lekkere gezonde spread. Ik ben fan! (En Mica had er ook wel zin in ;-))

Hebben jullie de Wonky dips al eens geproefd?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Carolien - On a Healthy Adventure
  09/03/2017 at 19:30

  De Wonky dips zijn populair. Altijd als ik ze wil kopen bij Delhaize Dok Noord, zijn ze op 🙁

  • Reply
   Sarah
   10/03/2017 at 07:39

   Oh echt? Als ik toevallig eens een potje ergens tegenkom in het Gentse zal ik je er eentje meebrengen. 🙂

  Leave a Reply