0 In happy food

Uitgetest: GreenPan keramisch kookgerei

Deze blogpost bevat gekregen artikelen.

Gezond in de keuken

Dat ik al een hele tijd bezig ben met een gezonde levensstijl weten jullie vast wel al ondertussen. De witte boterhammen werden verbannen, vlees werd een no go en ik ontdekte allerlei nieuwe dingen zoals quinoa, kikkererwten, freekeh, … Dat klinkt nu allemaal niet meer onbekend in de oren maar voor mij was het wel zo enkele jaren geleden.

Nu probeer ik de laatste jaren ook in ons huishouden een switch te maken naar gezonde producten. Veel producten bevatten chemicaliën waar ik zelfs niets van af wist. Ik was gewend ze te gebruiken en stelde eigenlijk nooit de vraag of het wel gezond was. Huishoudproducten en verzorgingsproducten probeer is steeds meer door natuurlijke producten te vervangen. Denk aan wasverzachter, wasmiddel, crème, …

Nu ben ik ook in de keuken met een swich begonnen. Oude pannen gingen de deur uit en werden vervangen door keramische pannen van GreenPan.

GreenPan

GreenPan is een Belgisch merk dat ondertussen wereldwijd verkocht wordt. Toen oprichters Jan Helskens en Wim De Veirman er achter kwamen dat traditionele antikleefpannen bij oververhitting gifstoffen vrijgeven, gingen ze op zoek naar een gezond alternatief.

Keramische antikleeflaag Thermolon

Uiteindelijk kwamen ze tot een keramische antikleeflaag met de naam Thermolon. Alle kookpotten, pannen en stoofpotten zijn dan ook met deze technologie uitgerust.

Voordelen

  • Er komen geen giftige stoffen vrij bij het oververhitten van het kookgerei.
  • De pannen en potten zijn duurzaam en gaan dus langer mee. Goed voor het milieu.
  • De keramische antikleeflaag geleidt de warmte snel en gelijkmatig waardoor je op lagere temperaturen kan koken én tijd en energie bespaart.
  • De antikleeflaag werkt zeer goed. Na een heerlijke stoofpot spoel je de pot gewoon uit zonder schrobben. Echt zalig!
  • En ze zien er nog eens mooi uit ook! 🙂

GreenPan Ambassadeur

Ik heb de kookpotten en pannen al een tijdje in gebruik en ben er zeer tevreden van. Ze passen perfect bij onze keuken en hebben een mooi design. De antikleeflaag werkt echt zeer goed. Zo’n plezier om een stoofpot of grillpan niet meer te moeten schrobben na een lekkere maaltijd.

Vanaf september mag ik me zelfs een ware GreenPan Ambassadeur noemen. Het gezonde kookgerei past helemaal binnen een gezonde levensstijl. Je zal de pannen dan ook regelmatig bij recepten zien voorbijkomen.

Besteden jullie aandacht aan jullie kookgerei?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply