4 In happy food/ uitgetest

Uitgetest: Niamh bakmix voor naanbrood

Niamh baking

Ik ontving een leuk perspakket waar de bakmixen van het nieuw Belgisch merk ‘Niamh‘ in werden voorgesteld. Ik kende ze nog niet en ben altijd benieuwd om nieuwe producten te leren kennen dus ging er met plezier aan de slag. Hoe leuk is de verpakking ook?! Zo mooi!

Niamh biedt brood- en bakmixen aan met een wereldse toets. Dus geen traditioneel (volkoren)brood of dergelijke maar iets specialers zoals naan, focaccia, blini en pide.

Op zondag ging ik met de bakmix voor het naanbrood aan de slag. Eerst schrikte het mij wat af omdat je het deeg moet laten rijzen en ik had nog nooit iets gemaakt waarbij je dit moest doen. 😉 Het neemt dus ook wat tijd in beslag. Maar het deeg zelf is klaar op 5 minuutjes dus eigenlijk had ik me helemaal niet moeten laten afschrikken.

Ik moest enkel wat olijfolie en water toevoegen aan de bakmix en liet de keukenrobot zijn gang gaan. Na enkele minuutjes heb ik het deeg zelf nog wat gekneed. Het deeg had echt direct de perfecte consistentie en plakte helemaal niet. Supermakkelijk om te kneden. Daarna mocht het een uurtje rijzen en kon ik verder met mijn zondagklusjes (de was doen, adultlife en al ;-)).

Wanneer de timer na een uurtje afging verdeelde ik het deeg in 12 bolletjes en mochten ze nog 10 minuutjes rijzen. Daarna uitrollen, insmeren met wat olijfolie en kruiden naar keuze en ze waren klaar om te bakken.
Ik maakte er enkele met oregano, komijn en dille.

Enkele minuutjes in een pan met antiaanbaklaag en het naanbrood was klaar! Ik gebruikte hiervoor een Greenpan die ik een tijdje geleden gekregen had om uit te testen en het deeg plakte op geen enkel moment aan de pan. Echt een plezier om zo in de keuken te staan!

Ik maakte er een pompoenspread bij en werkte het gerechtje af met wat postelein en een mix van zaden en pitten. Lekker!

Praktisch

Je vindt de bakmixen bij Colruyt en Delhaize.

Toch nog wat twijfelachtig om zelf aan de slag te gaan? Op hun site vind je tutorials met handige tips om een perfect resultaat te behalen.

Recept pompoenspread

Wanneer ik een grote pompoen in huis haal maak ik altijd pompoenpuree die ik in porties invries. Ik heb sinds kort een grote diepvriezer in huis gehaald, wat een gerief!

De pompoen snij ik in grote parten en bestrijk deze met wat olijfolie. Ik gebruik geen kruiden omdat ik zo de pompoenpuree voor verschillende gerechten kan gebruiken. Ik wil bijvoorbeeld geen oregano in mijn pompoencake. 😉 Met schil en al gaat de pompoen in de oven en rooster ik deze tot deze zacht is op 200 graden. Dit duurt ongeveer 40 minuutjes, afhankelijk van hoe hard de pompoen is en hoe groot de parten. Dus hou het wel in de gaten.

Nadien laat ik de pompoen even afkoelen en schep de puree gewoon zo uit de schil. Supermakkelijk en je bent geen uur bezig met de pompoen in kleine stukken te snijden. Nadien vries ik de puree in, in porties.

Nu kan je aan de slag gaan om de pompoenspread te maken.

Ingrediënten

 • 150 g pompoenpuree
 • 1 eetlepel gerookte paprika
 • 2 eetlepels tahin

Bereiding

Meng 2 eetlepels tahin door de pompoenpuree en zorg dat het een mooi geheel wordt. Doe er 1 kleine eetlepel gerookte paprika bij. Zo lekker die gerookte paprika trouwens! Een heel andere smaak dan gewoon paprikapoeder…

Besmeer het naanbrood met de pompoenspread en werk af met wat postelein (of rucola) en wat pitjes en zaden. Smakelijk!

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Ines
  11/02/2019 at 13:09

  aah superleuk 😀 Ik heb al getwijfeld om ze te kopen, misschien doe ik dat wel binnenkort!

  • Reply
   Sarah
   11/02/2019 at 13:55

   Zeker doen! Zo lekker. Ik had direct voor enkele dagen gemaakt, lekker als lunch! 🙂

 • Reply
  Katrien
  18/02/2019 at 09:44

  Oh dat ziet er lekker uit, lijkt me het proberen waard!

  • Reply
   Sarah
   19/02/2019 at 07:41

   Ja, was echt superlekker! En eigenlijk helemaal niet moeilijk…

  Leave a Reply